Veilig rijden met een nieuwe set vloermatten

automatten

Bij het onderhoud van uw auto denk je waarschijnlijk niet direct aan de vloermatten. Deze hebben echter een belangrijke taak. Het hele jaar door neemt u vuil van buiten mee de auto in. Modder, zand, grind of ander seizoensgebonden viezigheid zoals bladeren en (gepekeld) sneeuw dat onder uw schoenen zit vervuilen het interieur van uw auto. De matten hebben hebben het zwaar te verduren. Door het schuren van uw schoeisel slijt het tapijt. Op den duur is het onmogelijk om de vloermatten nog uit te kloppen of schoon te maken. Dan is het absoluut tijd voor een nieuwe set Deze zijn eenvoudig online te bestellen.

Als u op zoek gaat naar een leverancier van vloermatten let er dan goed op of zij daadwerkelijk matten produceren met exact dezelfde pasvorm. Het is namelijk belangrijk dat u veilige matten koopt. Automatjes die gaan schuiven aan de bestuurderskant tijdens het rijden kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. De mat kan bijvoorbeeld onder het gaspedaal blijven steken, met alle gevolgen van dien.

Bevestigingssysteem

In elke auto zit een bevestigingssysteem om de mattenset vast te zetten. De plaatsing van de bevestigingspunten is voor elk merk en zelfs model auto uniek. Universele vloermatten bestaan dus ook niet. Voor elke auto is een specifiek patroon dat gebruikt moet worden voor het uitsnijden van  de matten uit de tapijtrol. Alleen het gebruik van een sjabloon garandeert dat de vloermatten bij vervanging exact passen.

Waarom is het bevestigingssysteem belangrijk?

  • Het voorkomt dat de matten kunnen schuiven, wat gevaarlijk is tijdens het rijden.
  • Vloermatten die niet willen passen in uw huidige systeem kunnen voor flink wat frustraties zorgen. Als u nieuwe matten koopt, wilt u zonder problemen de automatten vastzetten op de oude bevestigingspunten.
  • Goed aansluitende matten geven uw auto een verzorgde uitstraling. Niet goed passende matten laten een rommelige indruk na.

Bestel uw vloermatten online

U kunt heel eenvoudig online passende vloermatten bestellen. Op basis van het merk van uw auto, het model, het bouwjaar of zelfs met de invoer van uw kenteken is het mogelijk om een nieuwe set uit te zoeken. Deze gegevens heeft de leverancier nodig om de perfecte pasvorm te garanderen. Daarnaast is het mogelijk om uw nieuwe set te personaliseren. Dit kan door het kiezen van de kleur, een stiksel of een bepaalde afwerking. Dat een automat veilig moet zijn staat voorop, maar het oog wil ook wat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here