Welke uitlaat past er op mijn Vespa LX 50?

0
461
blog placeholder

Het kan iedereen overkomen; de uitlaat van je scooter is doorgeroest of beschadigd door een aanrijding of doordat je scooter gevallen is. Voor veel scooters vind je gemakkelijk een nieuwe uitlaat, maar voor sommige scooters is het opletten geblazen. Zo ook voor de Vespa LX 50. Vespa produceert verschillende modellen en voor elk model is er een andere uitlaat. Let er op dat de uitlaten niet uitwisselbaar zijn!

Verschillende Vespa LX modellen

Ik zal eerst uitleggen welke verschillende modellen er zijn. Om te beginnen is er de Vespa LX 50 tweetakt. Daarnaast zijn er twee verschillende viertakt modellen. Ik ga in dit artikel niet uitleggen wat het verschil is tussen tweetakt en viertakt, dit kun je in een van mijn andere artikelen vinden. Er zijn dus twee viertakt modellen, een 2kleps model en een 4kleps model. Ook het verschil hiertussen is te technisch om hier uit te leggen. Het enige dat je moet weten is welke jij hebt. Als je klep vertaalt naar het Engels krijg je Valve. En dat is precies wat er op jouw scooter staat. Op het 2kleps model staat 2V en op het 4kleps model staat 4V. Check even op jouw scooter welk model jij hebt. Als je dit op de een of andere manier niet meer kunt zien zul je of contact op moeten nemen met je Vespa onderdelen dealer, of in het instructieboekje moeten kijken.

Welke uitlaat voor welk model?

Zoals ik al eerder aanhaalde heeft elk model zijn eigen originele uitlaat. Je kunt voor de originele uitlaat gaan, maar dit kost je vaak een flinke duit. Er is een alternatief, Sito Plus uitlaten hebben namelijk dezelfde look als de originele Vespa uitlaten. Ze hebben net iets meer power en gaan vaak ook nog langer mee. En het allerbeste: Sito uitlaten zijn een stuk goedkoper! Voor de Vespa LX 50 2takt is er de sito 264. Als je dit in Google intypt vindt je vast en zeker genoeg webshops die deze uitlaat verkopen. Voor het 4takt model 2klepper (2v) is er de sito 713. Deze uitlaat is een stukje duurder dan het 2takt model maar lang niet zo duur als de 4klepper versie. Voor de 4klepper is er helaas geen imitatie uitlaat. Mocht je in het bezit zijn van deze scooter dan zul je de originele uitlaat moeten aanschaffen. Kost je rond de 300 euro.
Wanneer er mensen zijn die nog vragen hebben over welke uitlaat op welke scooter past, dit soort vragen kun je het beste stellen op een scooter forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here