Welke band moet er onder mijn auto?

0
8
blog placeholder

Uiteraard is daar een slim systeem voor bedacht. Op de zijkant van elke band staat een code en deze code geeft verschillende dingen aan. Een voorbeeld van zo’n code is: 175/65 R14 82 T, deze staat op de Falken Sincera SN828. 175 is de breedte van de band in opgepompte toestand in centimeters en 65 is de verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band in %. De letter R staat voor radiaal, inmiddels geldt dit voor alle autobanden en het cijfer 14 staat voor de buitendiameter van de velg, uitgedrukt in inches (1 inch = 2,54 cm). En tenslotte geeft 82 de load index weer, dus het maximale gewicht dat de band mag dragen (dit kun je terugvinden in een table) en de letter T geeft de maximumsnelheid aan dat de band aankan. In dit geval 190 kilometer per uur. De gegevens die je nodig hebt worden opgegeven door de autofabrikant en anders kan je natuurljk altijd kijken naar de codering op de huidige banden.

Falken banden uitzoeken

Het bandenmerk Falken is geboren in 1983 en heeft een coole, sportieve en high tech uitstraling. Vanaf 1985 wordt er vanuit Japan geexporteerd naar de Verenigde Staten en daar wordt dit merk met open armen ontvangen. In de 1999 is ook Europa aan de beurt, de Europese auto- en bandenmagazines zijn lovend over de Ultimate High Performance FK451. De band debuteert zelfs in de 24-uursrace op de Nürburgring. Vanaf 2011 is Falken ook in Nederland gevestigd met een businessunit in Numansdorp. Er kan wel gezegd worden dat Falken een stevige voet aan de grond heeft in Europa en de innovaties volgen elkaar op.

Omdat wij onze klanten graag een ruime keus aanbieden, hebben wij ook verschillende soorten banden van Falken in ons assortiment. Of u nu op zoek bent naar een veilige winterband of een sportieve stoere zomerband, bij ons slaagt u altijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here