Wat te doen tegen scooterdiefstal?

0
10
blog placeholder

Jaarlijks worden er in Nederland duizenden scooters gestolen. In 2011 zou het om 17.000 scooters gaan. Een veel te hoog aantal, aangezien het eenvoudig is het risico op diefstal van uw tweewieler te verkleinen. Uitsluiten kunt u het natuurlijk nooit, maar door een paar kleine investeringen en door een aantal regels in acht te nemen kunt u voorkomen dat ook u het slachtoffer wordt van diefstal.

Tips om scooterdiefstal tegen te gaan

Wanneer u in een klein dorp woont kan een stuurslotje of een schrijfremslot al genoeg zijn om de dieven af te schrikken. Voor de mensen die in een stad wonen ligt het iets ingewikkelder. Wanneer u in een grote stad woont is het moelijker om diefstal te voorkomen, maar zeker niet onmogelijk. Om te beginnen dient u ten alle tijden twee sloten te gebruiken. U kunt gerust gebruik maken van een schijfremslot, maar u dient dit wel te doen in combinatie met een kettingslot. Het kettingslot dient namelijk om uw scooter aan de ‘echte wereld’ vast te maken. Zo kan de scooter niet worden opgetild en alsnog in een busje worden geladen.

Het juiste kettingslot uitkiezen

Kettingsloten zijn er in alle soorten en maten. Om er zeker van te zijn dat uw scooter niet gestolen wordt kunt u het beste kiezen voor een door Stichting ART gekeurd slot. Stichting ART keurt sloten op basis van een aantal eigenschappen. De sloten worden vervolgens beoordeeld met een aantal sterren. Een ART 1 of ART 2 slot is echt te weinig voor een scooter. Deze sloten zijn bedoeld voor een fiets of iets in deze prijsklasse. Voor een scooter kiest u voor een ART 3, of beter nog een ART 4 slot. Een ART 5 slot kan ook, maar deze sloten zijn over het algemeen duurder en wegen meer waardoor de meeste mensen dit iets te veel van het goede vinden.

Moet u met meer dingen rekening houden bij de keuze van een slot?

Natuurlijk is niet alleen de ART keuring belangrijk om de kwaliteit van een slot te bepalen. Corrosiebestendigheid en andere eigenschappen zijn ook belangrijk. Koop uw kettingslot daarom bij een vertrouwde scooter onderdelen winkel, zodat u verzekerd bent van kwaliteit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here