Wat regelt de WA-verzekerin allemaal?

0
26
blog placeholder

De WA-verzekering

Het kan natuurlijk gebeuren, je maakt een foutje en je veroorzaakt schade aan iemand anders zijn auto. De WA-verzekering dekt dan jouw aansprakelijkheid hierin. De eigenaar van de auto met schade direct bij jouw verzekeringsmaatschappij aankloppen voor een vergoeding. De WA-Verzekering is de simpelste autoverzekering en tevens wettelijk verplicht

Wat doen wanneer je gebruikt moet maken van je WA-verzekering

Wanneer je gebruik moet maken van je verzekering dien je de volgende stappen te ondernemen.

– Maak het kenbaar bij je tussenpersoon op direct bij de verzekeraar
– Stuur het schadeformulier direct op.
– Vermeld aan de eigenaar van de auto met schade dat je verzekering het verder overneemt.

Verschil schuld een aansprakelijkheid

Tussen schuld en aansprakelijkheid zit een belangrijk verschil. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een fiets aanrijd waarbij de fietser schuld heeft. Toch zal je gedeeltelijk aansprakelijk zijn voor de schade. Je moet dan volgens de wet aantonen dat de fietser de schuldige is. Anders betaald je verzekering de schade gewoon uit. Dit is wettelijk vast gesteld.

Wanner je iemand in je auto laat rijden is de WA-verzekering gewoon geldig. Let er wel op dat deze persoon een geldig rijbewijs heeft en niet de rijbevoegdheid is ontzegd.
Leen je auto dus nooit zomaar uit!

Wanneer is een WA-verzekering de goedkoopste verzekering.

Bij oudere auto’s is het vaak verstandig te gaan voor een WA-verzekering. De kosten van een allrisk verzekering zijn een stuk hoger dan deze simpele versie. Wanneer je dit door berekend betaal je wellicht in een jaar tijd wel meer premie extra dan je auto waard is.

Van belang is het altijd om er zeker van te zijn dat je het niet hebben van een auto zelf kan opvangen. Bij een allrisk verzekering ben je er zeker van dat je auto gerepareerd zal worden. Met een WA sta je met lege handen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here