Wat is het nut van een metro?

0
116
blog placeholder

De metro is een landelijk netwerk met ondergrondse treinen. In Nederland is het gebruik van de metro nog niet zo groot als in het buitenland. In verschillende wereldsteden als London, Parijs en New York wordt er veel gebruik gemaakt van de metro. Het is een snel vervoersmiddel en binnen enkele minuten kunt u al aan de andere kant van de stad zijn. Terwijl u met de rest van het openbaar vervoer soms uren bezig bent om ergens te komen. Het voornaamste nut van de metro is vaak de snelheid, waarmee u kunt reizen door een grote stad.

Dagpas is goedkoper dan ieder ander vervoersmiddel.

Als u voor het eerst in een grote stad als Parijs komt dan wilt u zo snel mogelijk alles zien. De metrokaart is dan een goedkoop vervoersmiddel voor de stad. U bent veel minder kwijt dan de parkeerkosten en u bent snel bij de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Het is een goedkoop vervoersmiddel helemaal als u een dagpas of dagkaart neemt. U kunt dan onbeperkt gebruik maken van het metronetwerk. Binnen een kort tijdsbestek kunt u zo alle grote bezienswaardigheden bezichtigen. Het is dus niet alleen snel, maar ook een goedkope manier om iets van een stad te zien.

Metro in eigenland.

Natuurlijk weten we allemaal het nut van de metro in het buitenland. Maar wat is het nut van de metro in eigenland? In Amsterdam en Rotterdam hebben we een eigen metronetwerk. Het is misschien niet zo uitgebreid als in de wereldsteden, maar nog steeds kunt u er snel meereizen. Vaak is de metro in eigenland een stuk sneller dan de bus, waardoor u extra snel op de plaats van bestemming komt. U bespaart een hoop tijd omdat de metro niet in de file kan staan tijdens de spits. Dit maakt de metro in eigenland erg nuttig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here