Waarom kiezen voor winterbanden?

0
13
blog placeholder
Welk nut hebben winterbanden?
Voordat je kiest om wel of geen winterbanden op je auto te leggen is het zinnig te weten waarvoor je het doet. Winterbanden zorgen ervoor dat je meer grip op de weg krijgt onder barre weersomstandigheden. Dat wil zeggen dat je bij sneeuw of ijzel minder kans hebt op slippartijen en veilig over straat kunt. Maar dat is het niet alleen, winterbanden helpen ook al in de herfst. Want in de herfst vallen de bladeren van de bomen en ook deze kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Dit in combinatie met de extra regenval van dit seizoen zorgt ervoor dat de wegen al in de herfst erg glad of glibberig kunnen zijn. Met winterbanden merk je dit niet zo en kun je veilig over straat.

Voordelig voor jezelf
Juist door de winterbanden heb je dus minder kans op ongelukken. En dat is natuurlijk ook gunstig voor jezelf. Want geen ongelukken betekent dat je geen autoschade oploopt en de No Claim in tact blijft en je dus behoorlijk wat geld kunt besparen. Daarnaast komt het de veiligheid van jezelf en je medepassagiers ten goede, dus waarom zou je het niet doen? En zeker als je van plan bent naar de wintersport te rijden is het goed om te weten dat je bijvoorbeeld in Duitsland geeneens zonder winterbanden de weg op mag. Doe je dit toch dan kan je dat een fikse boete opleveren en ook dat is zonde van het geld. Daarnaast is het zo dat de zomerbanden natuurlijk ook veel langer meegaan, je gebruikt ze immers maar de helft van het jaar en alleen wanneer het wegdek daar geschikt voor is.

Feiten
Winterbanden kies je dus voor je eigen veiligheid. Het is minder link om te rijden en leg ja al aan het begin van de herfst op de auto. Eigenlijk zodra de eerste bladeren beginnen te vallen en deze laat je op de auto zitten tot na de ijsheiligen. Zo kom je veilig de herfst en winter door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here