Tips voor het vinden van een goedkope autoverzekering

0
72
blog placeholder

Een goedkope en goede autoverzekering vinden is een hele klus, toch is het de moeite waard want de verschillende verzekeraars bieden het zelfde product voor verschillende premies aan. In dit stuk kijken we hoe je kan besparen op je autoverzekering.

Tip één, rij geen schade…

Het lijkt een beetje een intikkertje en dat is het ook maar daarom blijft het niet minder waar. Door defensief te rijden kan je voorkomen dat je gebruik moet maken van je verzekering. Je bouwt hierdoor bij veel verzekeraars no-claim korting op. Dit kan erg oplopen en zorgt ervoor dat je een flinke korting krijgt. Wellicht iets om aan te denken de volgende keer dat je snel die afspraak probeert te halen!

Tip twee, kies de juiste auto

Verzekeraars kijken niet alleen naar de persoon bij het bepalen van de premie maar ook naar de auto. Dus wil jij de goedkoopste autoverzekering, kies dan ook de juiste auto. Een lichte en minder sterke auto heeft hierin de voorkeur. De verzekeraar gaat er vanuit dat snelle en zware auto’s vaker schade rijden. Minder leuk rijden, maar ook minder duur…

Tip 3, speciale korting via vereniging, bedrijf of bond of behoor je tot speciale groep?

Sommige bedrijven of bonden bieden goedkopere autoverzekeringen aan voor hun leden. Het is zeker de moeite waard om te kijken of je een scherpere premie kan krijgen via bijvoorbeeld de ANWB… Misschien ben je al wel lid van een bond die een mooie aanbieding heeft!

Behoor je tot een speciale groep? dan kan het ook zijn dat je goedkoper kan verzekeren. Zo heb je bijvoorbeeld speciale verzekeringen voor vrouwen… Met een keertje goed googlen vind je wel of er een speciale verzekeraar is voor jouw…

Tip 4, vergelijk, vergelijk en… vergelijk..

Om de goedkoopste autoverzekering af te kunnen sluiten moet je goed vergelijken. Er zijn vele sites die vergelijkingstools aanbieden. Bereken hier verschillende autoverzekeringen en vergelijk ook verschillende vergelijkingssites. Sommige krijgen van de verzekeraar een premie en bieden daarom niet alle partijen aan..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here