Tips bij het kopen van een VW Kever

0
388
blog placeholder

Het aanschaffen van een VW Kever
Allereerst zul je moeten weten welk type kever je hebben wilt. Er zijn namelijk verschillende versies en types gemaakt van de VW Kever. Ook de leeftijd kan erg varieren aangezien de kever tussen 1938 en 2003 gemaakt werd. Natuurlijk is ook het budget belangrijk.

Op welke punten moet je letten bij een VW Kever?
Op de volgende punten kun je letten als je je eerste VW kever gaat kopen.

– is de auto nog origineel of heeft men er al veel werk aan verricht? Heb je zelf een voorkeur?
– is de auto officieel Nederlands? Of is het een Duitse of Mexicaanse kever?
– van wie koop je de kever? Was dit een liefhebber? Een oud vrouwtje? Of iemand die er gewoon veel kilometers in heeft gemaakt en iets om de auto gaf? Dit kan qua staat van auto erg uitmaken. Ook hier is het ook afhankelijk wat je zoekt en hoeveel je wilt betalen.
– wat is de (onderhoud) status van het motorblok?
– heeft de kever last van roest? De meestvoorkomende plaatsen voor roest zijn: de dorperls, de vloer, de binnenschermen, de zijpanelen, de dorpels, de onderkant van de deuren en de plaat onder het reservewiel. Door even onder de auto te kruipen en de auto goed te inspecteren kun je al vrij snel zien hoe de status qua roest is. Let bijvoorbeeld ook op bobbeltjes in de lak (kan duiden dat er roest onder zit) en of er vers gespoten onderdelen op de auto zitten (afvragen waarom deze net gespoten zijn?)
– de derde cilinder is gevoelig voor hitte vanwege gebrekkige koeling, de kachelhuizen gaan wel eens kapot en de stoterstanghulzen kunnen olielekkage veroorzaken.

Wat kost een kever tegenwoordig?
De prijs van een kever is bijna niet te omschrijven omdat er zoveel variatie in bouwjaar en types op de markt te vinden zijn. Belangrijk is de gehele status van de auto. Als de status van een auto uitmuntend is dan zul je al snel richting 7 a 8 duizend euro gaan. Gaat het om een kever van voor 1965 dan zul je meestal meer dan €10.000 moeten betalen. Kies je voor een iets mindere status van de kever dan zul je al snel merken dat de prijzen ook zakken. Wel zul je er dan meer onderhoud en kosten aan hebben.

Voordelen van de VW Kever:
– mits goed onderhouden zul je er weinig op afschrijven. De VW Kever is geliefd en als de status van de auto het zelfde blijft of verbeterd heb je zelfs kans dat hij in waarde gaat stijgen.
– geen wegenbelasting omdat de auto (in de meeste gevallen) ouder dan 25 jaar is.

Wil je geen oude auto kopen maar toch het gevoel hebben dat je in een VW Kever rijdt? Dan kun je overwegen de VW New Beatle te kopen. Deze is vanaf 1998 geproduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here