Kenteken Check toont auto geschiedenis

0
212
kentekenplaten

Het doen van een rdw kentekencheck is een must wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. De momenteel meest uitvoerige gratis kentekencheck doe je bij Kentekencheck.info die zelfs gedetailleerde APK afkeur punten en APK vervaldatum toont als je het kenteken opvraagt. In het getoonde autorapport wordt verder heel veel informatie gratis getoond, waarvoor je op andere websites moet betalen. Een auto is al duur genoeg, dus elke besparing helpt natuurlijk een beetje. Kijk dus snel op de site voor de check of lees verder om meer informatie te krijgen over wat een kentekencheck je eigenlijk zoals oplevert.

Wat houdt een kentekencheck in?

Met een kentekencheck krijg je veel informatie over een auto, bedrijfswagen, motor of oplegger krijgen die je meestal niet ziet in advertenties. Zaken als verborgen gebreken, schade historie, defecten en reparaties komen tijdens een gesprek met de verkoper zelden aan bod. Of een verkoper spreekt niet de waarheid. Dit kan voor jou vervelende gevolgen hebben, omdat je een auto koopt zonder de juiste kennis te hebben.

Wanneer je een kentekencheck uitvoert, krijg je een vracht aan autogegevens. We zetten even op een rijtje wat je zoal te weten komt:

  • Maten en gewichten van de auto;
  • APK-gegevens;
  • milieugegevens;
  • WOK-status;
  • terugroepacties;
  • maandelijkse kosten;
  • Geimporteerd voertuig controle.

We zullen de belangrijkste punten toelichten in dit artikel.

Doe de schadecheck

Helaas worden vaak auto’s verkocht met een schadehistorie en schade gehad hebben door bijvoorbeeld een forse aanrijding. Autohandelaren kopen nogal eens schadeauto’s op, die vervolgens ze goedkoop repareren. Als jij zo’n auto koopt, lijkt het in eerste instantie allemaal prima. Maar als een auto niet op de juiste manier gerepareerd is, komen er later vaak problemen van: de auto rijdt niet fijn of hij roest snel op de plek waar de reparatie gedaan is. Dit is natuurlijk een onaangename verrassen. In veel gevallen kost het veel geld om dit soort problemen te herstellen.

Voorkom problemen en doe altijd een kentekencheck op onze site, zodat je gratis de schadecheck kunt doen. Je krijgt te zien wat de WOK-status (wachten op keuring) van de auto is. Deze status wordt toegekend aan auto’s die de weg niet op mogen vanwege ernstige mankementen (afkeur). Dit heeft vaak te maken met grote schades, maar niet altijd. Met deze informatie kun jij bij de proefrit extra goed letten op dit soort dingen.

Wat zijn de maandelijkse kosten van de auto?

Voordat je een auto koopt kijk je meestal vooral naar wat de auto kost in aanschaf als in onderhoud. Het is belangrijk om te weten wat de maandelijkse kosten zijn, zoals wegenbelasting, brandstof en de verzekering. De hoogte van de wegenbelasting verschilt per provincie en hangt af van het gewicht van de auto, van het type brandstof dat de auto gebruikt, en van het verbruik. Een zware auto op diesel kost per maand heel wat meer dan een klein autootje op benzine. Zorg dat je van tevoren goed uitrekent wat je per maand kwijt bent, zodat je zeker weet dat je deze kosten wel kunt opbrengen.

Terugroepacties

Je hoort de laatste tijd vrij veel over terugroepacties van auto’s. De fabrikant heeft dan geconstateerd dat er bij een bepaald model een specifiek probleem is. Dit wil je als auto-eigenaar natuurlijk graag weten. Dit soort problemen worden vrijwel altijd kosteloos gerepareerd als je naar de dealer van het betreffende merk gaat.

Als je niet op de hoogte bent van een dergelijke terugroepactie wanneer je een auto koopt, kan dit duur uitpakken. De eigenlijke reparatie is wel gratis, maar als je niet weet dat er wat gerepareerd moet worden en er daardoor andere dingen kapot gaan aan de auto, zijn die kosten vervolgens wel gewoon voor jou. Bovendien kan het ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Doe dus altijd de kentekencheck bij een gerenommeerde site zoals kentekencheck.info of kentekencheck.com zodat je weet of er terugroepacties zijn en of de auto hiervoor al naar de dealer is geweest.

Twijfel niet en doe de kentekencheck

Een kentekencheck is een van de eerste dingen die je moet doen wanneer je een tweedehands auto op het oog hebt. Met de gegevens die je krijgt, weet je gelijk of de auto de moeite waard is om te gaan bekijken. Bovendien weet je waar je op moet letten tijdens de proefrit en het gesprek met de autoverkoper. Wees dus goed voorbereid. Dit bespaart je geld, tijd en vooral veel energie en stress. Weten dat je een goede aankoop hebt gedaan is een heel prettig gevoel. Doe de check!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here