Informatie over de dagwaarde van een auto

0
12
blog placeholder

In feite komt het er kort gezegd op neer dat een verzekeringsmaatschappij, bij een autoschade, eerst gaat bepalen wat de dagwaarde van uw auto is. Een verzekeringsmaatschappij heeft allerlei bestanden waaruit zij deze dagwaarde kunnen bepalen. Er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op de dagwaarde van de auto. Denk bijvoorbeeld aan het bouwjaar van de auto, de kilometerstand en de cataloguswaarde. Wilt u zelf de dagwaarde auto berekenen? Daar zijn op internet handige websites voor te vinden.

Wanneer krijg ik de dagwaarde van de auto uitgekeerd?
Dit is een veelvoorkomende vraag, die bij een eventuele schade vaak naar boven komt. Het antwoord is echter vrij eenvoudig. Wanneer de schade hoger uitvalt dan de dagwaarde van de auto, zal u de dagwaarde uitgekeerd krijgen. De auto is op dat moment total loss verklaard. Aangezien veel mensen de dagwaarde van een auto verwarren met de aanschaf waarde van de auto, of de verzekeringswaarde, valt het uit te keren dagwaarde bedrag vaak ontzettend tegen.

Als het gaat om de total loss verklaring van uw auto, vallen er twee soorten total loss te onderscheiden. Zo kan er sprake zijn van economisch total loss en van technisch total loss. Wanneer uw auto technisch total loss is verklaard, dan heeft de auto een onherstelbare schade. Hiervan is vaak sprake bij brand, of extreme schade. Wanneer er sprake is van economisch total loss, dan zal er worden gekeken naar de reparatiekosten en de dagwaarde van de auto. Deze vorm van total loss komt dan ook het vaakst voor. Wanneer er sprake is van restwaarde, dan zal de verzekeraar deze restwaarde van de dagwaarde afhalen.

Waneer er sprake van een schade is, is het altijd weer een verassing wat op dat moment de dagwaarde van uw auto is en welk bedrag u uitgekeerd zal krijgen. Bij oude auto’s is het risico hoger dat deze total loss zal worden verklaard, aangezien de reparatie van deze auto’s vaak een stuk duurder is dan de waarde van de auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here