Het verschil tussen auto tuning en styling

0
225
blog placeholder

Als we het puur over auto tuning hebben, dan hebben we het over het opvoeren van de kracht van de auto. En dan bedoelen we niet alleen het tunen van de motor, ook het plaatsen van een andere versnellingsbak, een sport uitlaat onder de auto hangen of zorgen voor een betere toestroming van de lucht naar de motor, door middel van een openlucht filter kan de motor prestaties van de auto bevorderen. Dit alles is dan het echte auto tuning.

Heel veel lease auto’s hebben bijvoorbeeld een andere chip in het motor management systeem zitten, dit heet dan chip tuning. Van de buitenkant zie je niets en hoor je niets, maar de prestaties van de auto zijn behoorlijk toegenomen. Chip tuning is er niet alleen voor de standaard lease auto, maar ook voor merken als Porsche, Ferrari en andere sport auto’s bestaan er mogelijkheden om deze motor nog krachtiger te maken. Waarom 300 kilometer per uur rijden als je er ook 330 kan rijden met een speciale chip. Chip Tuning voor normale auto’s hoeft niet eens zo duur te zijn en levert naast extra vermogen, vaak ook nog een behoorlijke brandstof besparing op.
Een andere vorm van auto tuning en de meest bekende vorm is eigenlijk het stijlen van de auto. Waarbij er minder naar de prestaties van de auto wordt gekeken en meer naar het uiterlijk. Dit kan gedaan worden door middel van een body kit, andere licht units, vleugel deuren, een spoiler op de achter klep of een mooie air brush op de motorkap.

Nu is een body kit eigenlijk bedoeld om de aerodynamica van de auto te verbeteren, echter wordt een body kit in de tuning scene voornamelijk gebruikt om de het uiterlijk van de auto te veranderen. Met het plaatsen van een passende body kit kan je een auto een gehaal andere look en feel geven. Een standaard Opel Astra is dan in eens niet meer zo standaard, maar eigenlijk een kunst object. Al deze verandering kosten veel tijd en geld, zeker als je het door een tuning garage laat doen, er zijn dan ook veel tuners die alles zelf doen gedurende de winter, om daarna in de zomer verschillende tuning shows, meetings en events te bezoeken en hun wagen aan andere te showen. In Nederland zijn er elk jaar tientallen tuning evenementen van klein tot heel groot. 100% tuning in Rotterdam is Nederlands grootste tuning evenement met 40.000 bezoekers en een kleine 1.000 show auto’s.
 Getunede Mercedes op een tuning show
Uiteindelijk kunnen we dus zeggen dat we de saaie benaming van het werkelijke auto tuning ook gebruiken voor het gene dat het straat beeld aangenamer maakt, het auto stijlen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here