Fiscale biijtelling kosten van uw leaseauto

0
15
blog placeholder

Wat is bijtelling?

De laatste jaren maken er steeds meer bedrijven gebruik van een lease auto. Eer is een grote kans dat jouw nieuwe werkgever je een auto aanbied van de zaak. Doe je dit, dan krijg je temaken met bijtelling van een leaseauto. De blastingdienst ziet de auto die je werkgever terbeschikking geeft als loon in nature. Hier moet men dan ook belasting over betalen. Bijtelling hoeft alleen betaald te worden als er in een kalenderjaar meer dan 500 km prive word gereden met de leaseauto. Zit je hieronder, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Dit moet je echter wel kunnen bewijzen aan de belastingdienst. Dit kan door middel van een rittenregistratie bij te houden van alle kilometers die zakelijk en prive worden gereden met de lease auto. Heb je dit niet gedaan, dan zul je op de een of andere manier toch aan de belastingdienst moeten bewijzen dat je niet meer dan 500 privekilometers hebt gereden. Lukt dit niet, dan moet er fiscale bijtelling betaald worden over het hele jaar.

Hoogte van auto bijtelling

Tegenwoordig betaal je voor onzuinige auto’s 25% van de cataloguswaarde. Voor zuinige auto’s is dat bedrag 14% van de cataloguswaarde. Daarnaast zijn er ook auto’s die een bijtellingspercentage van 7% en 4% hebben. Dit zijn de zuigigste auto’s die er zijn op de markt. De bijtelling van de auto wordt door werkgever ingehouden als loonbelasting. Wilt u weten hoe het bijtelling berekenen werkt? Dit heeft namelijk te maken met hoevel de C02 uitstoot per kilometer is van de auto.

Aftrekposten van een leaseauto

Bij bijtelling zijn er ook aftrekposten. Als er bijvoorbeeld een eigen bijdrage wordt betaald aan de werkgever, de parkeerkosten en zo zijn er nog een aantal andere aftrekposten die in uw voordeel kunnen zijn. Wil je meer weten over het leasen van een auto of over de Bijtelling. Neem dan een kijkje op deze wesite: Bijtelling 2014 Hier worden alle punten waarmee u temaken krijg bij het leasen uitgebrijd uitgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here