Fiets belasting

0
13
blog placeholder

In Arnhem heeft de Lokale Partij Arnhem, middels raadslid van Beers,  laten weten wel iets voor een fietsbelasting te voelen. Zijn voorstel werd met gelach weggehoond. Van Beers is van mening dat de fietser een “maatschappelijke parasiet” is. De gewone man of vrouw op de fiets maakt namelijk gratis gebruik van fietsenstallingen en fietspaden. Hoewel ik vaak genoeg heb moeten betalen om mijn fiets te stallen. Deze wordt namelijk regelmatig gestolen en dan kan ik weer een nieuwe herenfiets kopen. Volgens mij is dat best goed voor de economie. Ik koop al 30 jaar lang elk jaar een nieuwe fiets.

 

OPENBAAR VERVOER

 

Ook vindt van Beers dat als wij teveel met de fiets gaan, het openbaar vervoer daaronder lijdt. Tja, het openbaar vervoer in Nederland is tenslotte heerlijk toegankelijk en zo ontzettend goedkoop. Mijn vriendin heeft laatst een half uur voor niets bij de bushalte gestaan en een paar dagen daarna was de reis Amsterdam-Groningen er eentje van maar liefst vier uur!! Waarom moet het geld weer van een groep komen, die de auto laat staan en voor een enorme besparing op Co2 zorgt? De groep fietsers levert een grote bijdrage aan het milieu.

 

FEESTJES EN WACHTGELD

 

Over het openbaar vervoer heb ik het al gehad. In sommige delen van het land kun je niet eens komen zonder eerst een werldreis in bus en trein te moeten ondernemen. Er zijn toch wel betere manieren te bedenken om de begroting in Arnhem op orde te krijgen? Ik moet dan altijd denken aan vergoedingen en wachtgeldregelingen voor ex-raadsleden. Maar ook recepties en afscheidsfeestjes op het stadhuis. Er is in ieder geval één iemand die daar wat mij betreft voor in aanmerking komt. Voor een afscheidsfeestje!!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here