Een vakantie in Nederland: De tien populairste toeristische attracties

0
14
blog placeholder

Dat Nederland een geweldig vakantieland is voor mensen uit andere landen dat blijkt wel uit de cijfers. In 2012 bezochten maar liefst 12,2 miljoen toeristen ons kleine kikkerlandje. Maar dit aantal is slechts 1/3 van het totale aantal toeristen dat vakantie viert in Nederland. Dat betekent dus dat Nederland ook ongekend populair is onder de Nederlanders. En wat is de makkelijkste manier om alle prachtige plekken en bezienswaardigheden te bezoeken, dat is natuurlijk met een auto. Niet in het bezit van een auto? Dan is een auto huren bij een autoverhuurbedrijf natuurlijk de oplossing.

Hoewel Nederland maar een heel klein landje is vergeleken met de meeste andere landen in deze grote wereld zijn er toch ontzettend veel plekken die de moeite waard zijn om te zien. Zo staan op nummer 10 van de populaire attracties de Deltawerken in de provincies Zeeland en Noord Holland. Op nummer 9 staat de Vrijthof in Maastricht. Hier zijn de prachtige Sint Servaas Kerk en de Sint Jans Kerk te vinden. Het Rijksmuseum te Amsterdam staat met al zijn schatten en rijkdommen op nummer 8 van de lijst. Het is het grootste en meest prestigieuze museum voor kunst en geschiedenis in Nederland.

Op ameland kun je ook goed vertoeven. Huur bijvoorbeeld bungalow Best plak op ameland.

In Nederland zijn nog steeds duizenden windmolens te vinden, en Kinderdijk, met zijn 19 windmolens, staat dan ook op nummer 7 van populairste attracties in Nederland. De Hoge Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en staat op nummer 6. Op nummer 5 staat de Keukenhof, ’s werelds grootste en mooiste bloementuin. Het stadshuis van Delft, op het Marktplein tegenover de Nieuwe Kerk staat op nummer 4 van het lijstje. Op nummer 3 staan de prachtige Waddeneilanden in het noorden van Nederland. Een van de meest unieke activiteiten daar is natuurlijk het wadlopen. Maar ook kan men er genieten van de rust en de prachtige natuur.

Op nummer twee van het lijstje staan de prachtige kanalen van Leiden. In deze stad is Rembrandt geboren en kan men de oudste universiteit van Nederland vinden. En de meest populaire toeristische attractie onder de toeristen, zowel uit Nederland als uit het buitenland, zijn de grachten van Amsterdam. De drie hoofd grachten, de Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht vormen de grachtengordel. Alle grachten samen in Amsterdam zijn meer dan 100 km lang en er zijn meer dan 1500 bruggetjes te vinden in de stad in deze prachtige stad die op nummer 1 staat.

 

Auteur Bio:
Adorno Samuels is een schrijver en hij is gekoppeld aan Hertz van afgelopen jaren. Hij creëert algemeen over populaire vakantiebestemmingen, eenvoudigste methoden om er naartoe te gaan, betaalbare resorts en andere bezienswaardigheden. In dit artikel noemde hij over Nederland bekende vakantie plaatsen, bruggen en de beste methoden van vervoer. Voor meer informatie bezoek: www.thriftycarrental.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here