Een vakantie in Nederland: De tien mooiste steden van het land

0
13
blog placeholder

Nederland is een klein land en heel erg makkelijk met de auto te bereizen. En hoewel door de crisis op dit moment vele personen en families de auto op moeten geven betekent dat niet dat men de auto niet nodig heeft. Voor mensen die toch Nederland rond willen reizen en prachtige steden wil bezoeken, is een huurauto natuurlijk een aanrader. Autohuur is een stuk goedkoper dan een auto bezitten en is de oplossing voor een vakantie in Nederland.

Nederland is prachtig en er zijn tientallen steden die een bezoekje zeker waard zijn. Is je plan voor dit jaar een vakantie in eigen land dan is een auto huren een zeer goed idee. Nederlands mooiste stad is natuurlijk Amsterdam. Deze stad moet zeker bovenaan het lijstje staan. Met alle grachten, parken, musea en andere bezienswaardigheden is het een echte aanrader. Maar ook Delft is een geweldige stad en natuurlijk bekend van het Delfts Blauw. Ongeveer een uur van Amsterdam vandaan met de auto ligt Den Haag. Een stad met veel geschiedenis, mooie architectuur, en natuurlijk de stad waar de Nederlandse regering gevestigd is.

Wil je nou graag die tulpen eens zien dan moet je naar Lisse, dat is waar de Keukenhof gelegen is. Deze “Tuin van Europa” is alleen in de lente open en er zijn maar liefst meer dan 7 miljoen bloemen te zien. Ook in Haarlem zijn de prachtige tulpen te bezichtigen. Hou je van kunst dan kun je hier ook het Frans Hals museum bezoeken. Ook Rotterdam mag natuurlijk niet vergeten worden. Deze grote stad was tot voor kort ’s werelds grootste havenstad. De stad is mooi en modern en vanaf daar zijn vele andere mooie plekjes, zoals Kinderdijk met de 19 molens, te bezoeken.

Een andere stad die ook echt de moeite waard is om te zien is Utrecht. Gebouwd rondom de Dom toren en met het auto-vrije centrum is het een mooie stad om rond te slenteren en de leuke barretjes en restaurants te bezoeken. Hou je van geschiedenis dan is Maastricht een echte aanrader. De prachtige stadsmuren en mooie pleinen maken deze stad enorm populair onder de Nederlanders maar ook onder de buitenlandse toeristen. En als laatste zijn er de aan het water gelegen Hoorn en Enkhuizen de prachtige havenstadjes met mooie antieke huisjes die het lijstje van de tien mooiste steden in Nederland afmaken. De mooiste steden van Zeeland zijn ongetwijfeld Goes, Middelburg en Zierikzee. Deze oude en authentieke steden trekken jaarlijks duizenden bezoekers die vanuit hun vakantiehuis in Zeeland ook genieten van strand, zee en talloze activiteiten.

Auteur Bio:
Adorno Samuels is een schrijver en hij is gekoppeld aan Hertz van afgelopen jaren. Hij creëert algemeen over populaire vakantiebestemmingen, eenvoudigste methoden om er naartoe te gaan, betaalbare resorts en andere bezienswaardigheden. In dit artikel noemde hij over mooie steden van Nederland en de beroemde tuin van Europa die alleen open is in veren en de beste methoden van vervoer. Voor meer informatie gaat u naar: http://www.thriftycarrental.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here