Een nieuwe auto en dan …

0
10
blog placeholder

Ten eerste moet gekeken worden hoe de auto wordt gefinancierd. Sluit u een lening af om de auto te betalen of leased u een auto dan moet er eerst goedkeuring gegeven worden door de instantie die de lening of financiering regelt. Daarnaast moet u er rekening mee houden wat uw kosten voor een auto op afbetaling zijn. Dat kan namelijk nog behoorlijk oplopen. Er zijn leaseauto’s met een bijtelling van 0%, maar ook met 25%. Dit percentage van de nieuwwaarde van de auto moet u bij uw inkomen voor de belasting optellen. Een leaseauto van de zaak kan u privé dus nog op behoorlijk wat kosten komen te staan. Ook bij het ineens afrekenen van de auto is het vaak nog niet mogelijk de auto direct mee te nemen. De auto moet bijvoorbeeld ook nog rijklaar gemaakt worden. Een nieuwe auto krijgt eerst nog een onderhoudsbeurt en alle belangrijke onderdelen van de auto worden nagekeken. Vaak zit er nog geen of weinig brandstof in nieuwe auto’s, waardoor er ook eerst nog getankt moet worden. Maar als dat klaar is dan kan een auto nog niet zomaar meegenomen worden.

De auto moet namelijk nog op uw naam gezet worden. Deze registratie is onder andere nodig voor uw RDW kenteken. Een kentekenbewijs aanvragen moet via het RDW, een afkorting voor Rijks Dienst Wegverkeer. Dit is de dienst van de overheid waar alle auto’s geregistreerd staan.

Uw gegevens worden gekoppeld aan de combinatie van cijfers en letters op uw nummerbord, zodat u herkenbaar de weg op kan. Als u bijvoorbeeld een verkeersovertreding maakt of de politie of douane wil om een of andere reden controleren wie de rechtmatige eigenaar van uw auto is, dan kunnen zij in het systeem van de RDW het kenteken raadplegen. Op deze manier kan een boete aan u toegekend worden of kan er gekeken worden of u bijvoorbeeld nog boetes heeft openstaan of belasting verschuldigd bent.

Het op naam zetten van de auto kost ook nog enige tijd. Pas als alle bovengenoemde zaken in orde zijn gemaakt mag u de auto meenemen om er zelf in te rijden. Pas dan heeft u de volledige beschikking over uw auto. Het kan dus best zijn dat hier een aantal dagen overheen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here