De transportsector heeft het zwaar

0
11
blog placeholder

Transport in de bouwsector blijft dalen in omzet en winst
Bijna 30% van het transportverkeer op de Nederlandse wegen is afkomstig van de bouwlogistiek. De transportbedrijven gerelateerd aan de bouwsector hebben het veruit het zwaarst gehad afgelopen jaar. Volgens TLN komen de slechte resultaten door de lage vrachtprijzen in combinatie met de extreem lage consumentenvertrouwen. Bijna 40% van de transport bedrijven verwachten dat 2013 wederom een zeer slecht jaar gaat worden, de 10% die positief over 2013 zijn waren in de aanvang van 2012 ook al positief over de te verwachten resultaten.

De transportsector heeft ook nog eens te kampen met onstabiele olieprijzen en een jaar met extremere weersomstandigheden welke het transport hebben beïnvloed.

Voorspellingen
Wat veel mensen zich afvragen is af de logistiek uberhaubt nog een toekomst heeft, het is volgens veel wetenschappers een kwestie van tijd voor 3d-printers overal te vinden zijn. Grote producten zullen niet meer de  halve wereld over versleept te hoeven worden, in plaats daarvan hoeven enkel de materialen aangeleverd te worden en wordt het product op locatie uitgeprint.

Vrachtwagens worden steeds groener
Er is ook goed nieuws voor de Nederlandse transportsector, zo blijkt dat deze namelijk al vele jaren 1 van de schoonste van Europa is. Vrachtwagens zijn de afgelopen 20 jaar zelfs meer dan 90% schoner geworden. Dit is mede te danken aan de ondernemers welke volop hebben geïnvesteerd in de aanschaf van schonere transportvoertuigen. Deze ondernemers zullen moeten blijven investeren willen ze aan de Europese emissienormen blijven voldoen, dit bedrag zal tot 2020 zeker een miljard euro zijn. Organisaties wijzen er echter op dat bij de reductie van de uitstoot van bepaalde gassen er niet enkel naar vrachtwagens moet worden gekeken omdat deze slechts een klein deel van de Nederlandse uitstoot voor hun rekening nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here