Dashboard camera’s – De nieuwe ontdekking

0
6
blog placeholder

Ongelukken
Een dashboard camera levert veel bewijslast als je een ongeluk maakt. In Rusland is de kans op een ongeluk nogal groot door de flessen wodka die worden genuttigd tijdens het rijden. Als iemand dus tegen je aanrijdt omdat hij bezig is met het ontkurken van een fles of het bereiden van een Mojito kun je dus laten zien dat het niet jouw schuld was.

Corruptie
Het zal voor niemand nieuws zijn dat de politie in Rusland niet de grootste lieverdjes zijn. Mensen worden aan de lopende band opgelicht met bekeuringen voor overtredingen die zijn niet hebben begaan. Het is dan ook geen verrassing dat de Russische bevolking het vertrouwen in de overheid verliest en zelf oplossingen gaan zoeken. Omdat het rechtssyteem in Rusland gelukkig niet volledig corrupt is en je nog wel met onomstotelijk bewijsmateriaal je gelijk kunt halen hebben veel mensen besloten dashboard camera’s in hun auto’s te hangen. Op deze manier kunnen ze aantonen dat ze zogenaamde overtredingen niet hebben gemaakt. Daarnaast heeft het natuurlijk een preventieve werking als een agent zie dat iemand een dashboard camera heeft.

Agressie
De tweede reden voor het grootschalige gebruik van dashboard camera’s is de veelvoorkomende agressie op de wegen in Rusland. Iemand de pas af snijden resulteert veelal in een pak slaag of een doodsbedreiging. Door alles op film vast te leggen zullen ze wel twee keer nadenken voordat ze iemand de hersenpan inslaan.

Verzekering
Veel verzekeringen in Rusland stellen het gebruik van een dashboard camera in de auto verplicht. Er zijn veel mensen die de verzekering proberen op te lichten door bijvoorbeeld met een achterwaartse snoekduik op de motorkap van je auto te duiken. Zonder dashboard camera ben je vrijwel kansloos als de schuldvraag te sprake komt.

Genoeg redenen voor het gebruiken van een dashboard camera dus. Gelukkig is het hier niet zo erg als in Rusland en lichten we de verzekering hier op minder gevaarlijke wijzen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here