Containervervoer in de scheepvaart volgens Hans Kortlevers

0
126
blog placeholder

De scheepvaart is uitermate geschikt om containers mee te vervoeren. Dat blijkt ook wel uit de cijfers waarmee aangetoond wordt hoeveel containers er via de zee worden vervoerd. Dit is, ondanks de daling door de komst van de luchtvaart, nog steeds 90 % van alle goederen die vervoerd worden. Het is dus duidelijk dat de scheepvaart nog steeds een belangrijke rol speelt in het vervoer van goederen, aldus Hans Kortlevers. 

Containers

De makkelijkste manier om goederen in grote hoeveelheden te vervoeren is het gebruik van containers. Containers zijn ontzettend handig om verschillende redenen. Het grootste voordeel van containers is het feit dat deze snel kunnen worden ingeladen op de schepen, aldus Kortlevers. Dit is van belang omdat snelheid tegenwoordig een grote rol speelt tijdens het vervoer van goederen. Hoe sneller het gebeurt, hoe meer goederen er vervoerd kunnen worden.

Een ander voordeel is het formaat van de containers. Ze worden in verschillende maten gemaakt en daarbij afgestemd op de maten van de schepen. Dit is van belang omdat de containers dan precies op de boot passen waardoor er weer meer containers bij kunnen, aldus Kortlevers. Hij stelt dan ook dat er daardoor wederom meer goederen vervoerd kunnen worden.

Bedrijven

Volgens Kortlevers zijn er ontzettend veel bedrijven die goederen vervoeren door middel van containers en boten. Deze zijn internationaal georiënteerd: de bedrijven vervoeren de goederen van Amerika tot aan Zuidoost-Azië. Ook zijn er bedrijven die goederen vervoeren binnen Europa. De economische markt groeit nu echter sterk in Zuidoost-Azië, waardoor veel vervoersbedrijven zich op die omgeving richten. Ook is dit gebied makkelijk toegankelijk over zee. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here