Besparen op je autoverzekering

0
2
blog placeholder

Autoverzekeringen vergelijken loont 

Het uitzoeken van je huidige autoverzekering en het vervolgens vergelijken loont in vrijwel alle gevallen. Als je langer dan een jaar je autoverzekering hebt lopen kun je direct of binnen een maand overstappen.
Via de website van verzekercentraal.nl kun je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering kiezen.

Besparen tot €200 per jaar

De website heeft uitgezocht dat je tot € 200 per jaar kunt besparen op je autoverzekering. Daarnaast krijg je vaak een nieuwe klanten korting of actie zoals een of twee maanden gratis je autoverzekering. Om op te zeggen is het altijd raadzaam een brief te schrijven. Op de website van verzekercentraal.nl is een voorbeeldbrief te vinden. Ook als je een nieuwe auto koopt of een oude verkoopt is het altijd gunstig om te controleren of je nog de juiste verzekering hebt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld geen casco verzekering meer nodig hebt.

Soorten verzekering

In Nederland heb je drie keuzes bij het afsluiten van een autoverzekering:
1. De WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Deze verzekering is voor iedereen verplicht en dekt schade aan derden.
2. De WA Plus of WA + Beperkt Casco. Deze verzekering is de WA verzekering plus zaken als brand en inbraak. Voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar is deze verzekering aan te raden.
3. De WA Casco. Deze verzekering dekt de meeste schade, zowel door jezelf als door anderen veroorzaakt. Deze verzekering is aan te raden voor auto’s tot 5 jaar oud.

Wat is het bonus malus systeem?

Met de bonus malus worden autorijders die geen of weinig schade betalen beloond met een korting op de premie voor de autoverzekering. Automobilisten die veel schade claimen betalen dus een hogere premie voor de autoverzekering.

Ladder

Het systeem heeft een ladder met 15 tot 20 treden. Na een jaar zonder schade stijg je één trede. Als je wel schade hebt gereden zak je er een of meer. In sommige gevallen kan het lonen om een bepaalde schade zelf of niet te declareren. Dit zijn vaak kleine schades.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here