Besparen op de kosten voor de auto

0
11
blog placeholder

Wilt u weten hoeveel wegenbelasting u moet betalen voor uw oldtimer? Direct uw wegenbelasting berekenen! Kom tot op de euro nauwkeurig te weten hoeveel belasting u moet gaan betalen voor uw oldtimer!

Vanaf 2014 zal de vrijstelling voor oldtimers voor de wegenbelasting op LPG of Diesel die jonger zijn dan 40 jaar komen te vervallen. Voor benzineauto’s uit dezelfde leeftijdsklasse geldt een overgangsperiode waarin gebruik kan worden gemaakt van de kwartregeling. Uit de voertuiginformatie en –documentatie van het VWE blijkt dat voor maar liefst 70% van de oldtimers vanaf 2014 wegenbelasting betaald moet gaan worden.

 Volgens de cijfers van het VWE rijden er in Nederland 260.103 oldtimers van 25 jaar en ouder rond. Onder deze zogenoemde oldtimers zijn 119.122 benzineauto’s die op 1 januari 2014 jonger dan 40 jaar zijn. Hiervoor moet vanaf volgend jaar minimaal het kwarttarief betaald worden, u kunt zich voorstellen dat veel oldtimerbezitters het helemaal niet eens zijn met de nieuwe plannen van de regering. Hierover moet vanaf volgend jaar namelijk minimaal het kwarttarief betaald worden. De zwaarder getroffen groep van oldtimers jonger dan 40 jaar op diesel op LPG telt 62.781 auto’s. Dit betekent dat in totaal maarliefst 181.903 (zo’n 70% van alle oldtimers in Nederland) oldtimers getroffen worden door de nieuwe belastingmaatregel van de regering en dus verplicht worden om wegenbelasting te gaan betalen.

Beij, directeur van een bekende website over Oldtimer zegt desgevraagd zich te verbazen over de wegenbelastingmaatregel van de overheid voor LPG Oldtimers. Aan de ene kant wil de overheid schoner rijden stimuleren, aan de andere kant neemt ze dan dit soort maatregelen. Door oldtimers over te zetten op LPG rijden ze aanzienlijk schoner, hierdoor zou de wegenbelasting flink beperkt kunnen worden. Met dit soort maatregelen wordt overstappen op het veel schonere LPG zelfs ontmoedigd. Het duale beleid van de Nederlandse overheid ten aanzien van LPG blijft helaas nog steeds bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here