Auto & Tuning in Nederland

0
11
blog placeholder

Auto en tuning, het is veel groter dan men in Nederland denkt. Waar in Nederland snel gedacht wordt aan een oude Opel Corsa, met een sportuitlaat en body kit, gaat het in de rest van de wereld net iets anders. De auto en tuning branche is een miljarden branche waarin vele tienduizenden hun boterham verdienen. Van kleine ondernemingen die een paar custom made auto onderdelen per jaar maken tot en met de groet jongens die hun tuning onderdelen de hele wereld over sturen.

Nederland heeft geen eigen auto industrie en is wat calvinist ingesteld. De standaard grijze Golf of Lease Passat is, naast een rijtjes woning in Nieuwegein, toch wel het hoogste dat je kan halen. En een ieder die in een aangepaste auto rond rijd, wordt eigenlijk voor gek versleten. Maar is het wel zo gek. Het rond rijden en bezitten van een getunde auto is het uiten van individualiteit, het tonen van anders zijn, het uniek willen zijn. Want dat willen we toch eigenlijk allemaal, anders zijn dan andere.

Indien we ons wat minder van de scheve ogen van de buren, vrouw en de schoonfamilie zouden aantrekken, dan zouden de meeste mannen zeker meer aan auto en tuning willen doen. Kijk naar het buitenland, naar Duitsland, het Midden-Oosten en zeker ook naar Rusland, hier wordt veel meer geld uitgegeven aan het modificeren van een auto. Tuning bedrijven als Brabus, Mansory en Alpina leveren hier dagelijks auto’s af, die standaard al een paar ton kosten en dan zijn ze nog niet getuned. En na het tunen kan de aanschafprijs al snel verdubbelen. Maar dan heb je ook wat, een unieke auto, die naar jouw wensen is gemaakt.

Auto en tuning is wereldwijd heel groot, maar waar wij in Nederland vooroplopen met heel veel zaken, lopen wij in de wereld van auto en tuning ergens helemaal achter aan mee, en met een opgeheven vingertje te wijzen naar al dat moois. In plaats van wijzen zouden we eens moeten beginnen met kijken en glimlachen. En als er dan een jonge 20 jarige gast je bij de McDonalds bijna omver rijdt met zijn 20 jaar oude Getunede Honda Civic, wees dan niet boos en maak een compliment. Want diep in je hart had jij net als hem willen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here