Auto onderhoud

0
12
blog placeholder

Het belang van auto onderhoud

Het goed en regelmatig laten onderhouden van je auto is erg belangrijk. Defecten kunnen dan sneller gevonden en verholpen worden. Op deze manier voorkom je onnodige reparaties van auto-onderdelen. Daarnaast zorg je er met goed en regelmatig auto onderhoud voor dat je auto minder schadelijk is voor het milieu. Hierbij kun je denken aan de goede afstelling van de motor, die ervoor zorgt dat je auto minder schade aanricht aan het milieu. Tijdig onderhoud aan je auto zorgt bovendien ook voor een lager brandstofverbruik. Dit is dus ook nog eens goed voor je portemonnee, want je hoeft minder vaak te tanken.

Kleine beurt en grote beurt

De termen kleine beurt en grote beurt zullen menig autobezitter bekend in de oren klinken. Maar weet je ook precies wat er gedaan wordt bij beide beurten? Bij een kleine beurt worden normaal gesproken de motorolie en het oliefilter vervangen. Is er een grote beurt, dan komen hier de bougies, het luchtfilter en het brandstoffilter bij. Waar bij een kleine onderhoudsbeurt op meer dan twintig punten gecontroleerd wordt, ligt dit bij een grote beurt bijna vijf keer zo hoog.

Dit verschilt echter wel per garage, per merk auto, per auto en per fabrikant. De ene fabrikant van auto’s wil bijvoorbeeld dat er op minimaal twintig punten gecontroleerd wordt, terwijl een andere fabrikant wil dat er op minimaal veertig punten gecontroleerd wordt.

Een vaste omschrijving van een grote en kleine beurt is om die reden niet te geven. Wel kan gezegd worden dat een grote beurt een kleine beurt is, met extra werkzaamheden. Om die reden is de grote beurt ook vrijwel altijd duurder dan de kleine beurt. Dit hangt namelijk samen met het aantal arbeidsuren dat in de onderhoudsbeurt wordt gestoken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here