Auto onderhoud

0
7
blog placeholder

De auto: onderhoud en verkoop

De auto is in het dagelijkse leven voor velen een onmisbare manier van transport. De meederheid van de beroepsbevolking is nog altijd forens en zit dagelijks in de auto om van huis naar het kantoor te komen. En hoewel velen een auto in de praktische zin in bezit hebben of leasen, komt er bij de aankoop toch altijd een stukje persoonlijkheid van desbetreffende persoon in terug. We zien de auto dus niet alleen als een vervoersmiddel, maar ook een reflectie van ons zelf. En zodoende dienen we er ook zuinig op te zijn. In de aanschaf kan een auto vaak duur zijn, maar wie slim omgaat met het verloop van het in het bezit hebben van de auto ziet zijn geld wel meer waard worden.

Niet afrijden, maar verkopen

De laatste zin moet natuurlijk figuurlijk opgevat worden. Want in feite gaat vanaf het moment van de aanschaf de waarde per dag omlaag van een auto, vanwege de leeftijd, het aantal kilometers en slijtage aan de auto. Wat voor veel mensen een aantrekkelijke optie is, is om een auto nieuw te kopen en deze na verloop van tijd tweedehands te verkopen of weer in te ruilen voor een nieuwe. Het verdient dus absoluut aanbeveling dat het onderhoud aan een auto door de jaren heen goed verloopt. Bij de verkoop of inruil van een auto wordt altijd gevraagd naar de onderhoudshistorie, en als deze niet aanwezig is zal er of een lagere prijs of geen verkoop tegen over staan. Dus wat kun je doen om te zorgen dat je auto nog zoveel mogelijk waard is bij de verkoop/inruil?

Tips voor onderhoud

Hier een paar tips die de waarde van uw auto in stand kunnen houden:

  • Probeer niet te roken in de auto. Het is voor u als eventueel roker misschien niet merkbaar, maar niet-rokers ruiken dit heel goed en willen de auto misschien niet kopen dan.
  • De auto dient regelmatig gewassen te worden. Doe dit met de hand, het is goedkoper en ook beter voor de lak. Een wassstraat is misschien wel gemakkelijk, maar levert minder kwaliteit.
  • Zorg dat de auto bij de verkoop tip-top in orde is. Van binnen en van buiten dient hij er goed uit te zien. Zorg bijvoorbeeld ook voor nieuwe banden bij de verkoop. Een nieuwe set Michelin banden is online zo aangeschaft, de nieuwprijs kan meegenomen worden in de verkoopprijs en zo is de auto beter verkoopbaar.
  • Zoals al eerder gezegd: mocht de auto toch voor reparatie naar de dealer of de garage, zorg er voor dat alle reparaties gedocumenteerd worden (bonnetjes bewaren!). Dit kunnen incidentele dingen zijn maar ook zaken die regelmatig gebeuren, zoals het verversen van olie.

Als men een beetje tijd en moeite hier in steekt, is dit het later dubbel en dwars waard.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here