Sony Xperia Z2: Zes maanden te vroeg?

0
7
blog placeholder

Scherm
De meeste opvallende verandering is zonder twijfel het nieuwe 5,2-inch IPS scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dankzij de IPS technologie heeft de Xperia Z2 niet langer last van fletse kleuren, klein kleurengamme en zeer matige kijkhoeken. Daarnaast helpt de Live Colour LED technologie op de beeldkwaliteit nog verder te verbeteren. Op de Sony Xperia Z2 zien kleuren er natuurlijker uit in vergelijking met bijvoorbeeld de super-AMOLED schermen van de Samsung Galaxy smartphones.

Wanneer je de Xperia Z2 naast de Xperia Z1 legt dan zien je direct dat het scherm van de Z2 van een veel hogere kwaliteit is. More details zijn zichtbaar en ook zijn de kijkhoeken vele malen beter bij het bekijken van een foto of video.

Software
Sony heeft de firmware van de Xperia Z2 gebaseerd op Android 4.4 KitKat, waardoor alles er in combinatie met het IPS scherm nog beter uitziet. De zwarte balken aan de boven- en onderkant zijn verdwenen en het nieuwe ontwerp springt er echt uit dankzij de heldere kleuren en de hoge helderheid van het paneel. Het menu waar snel instellingen kunnen worden aangepast is ook verandert en werkt nu een stuk functioneler en ziet er enorm strak uit.

Ontwerp
Het ontwerp van de Xperia Z2 is ook een interessant punt, want Sony lijkt nog altijd op te zoek te zijn naar de limiet wat consumenten willen. In onze blijft het probleem echter dan de Xperia smartphones nog altijd grote bezels aan zowel de boven- en onderkant hebben. Verder zorgt het scherm ervoor dat de Xperia Z2 ook enkele millimeters groter is dan zijn voorganger. Dat wil niet zeggen dat er veel mis is met het ontwerp, want de gebruikte materialen zorgen voor een luxueuze uitstraling en ook ligt het toestel erg goed in de hand.

Hardware
Onder de motorkap van de Xperia Z2 vinden we de beste hardware die momenteel is te verkrijgen. Het maakt gebruik van een nieuwe Snapdragon 801 processor van Qualcomm met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3Ghz gecombineerd met een 35% snellere Adreno 330-gpu en maar liefst 3GB aan RAM werkgeheugen. Deze krachtige processor resulteert dan ook in geweldige prestaties, maar gezien de specificaties zou je ook niet anders mogen verwachten.

Op de achterkant vinden we dezelfde 20,7-megapixel Exmor RS camera, waarmee nu ook 4K video’s kunnen worden opgenomen. Qua specificaties is de sensor identiek aan die van de Z1, echter zorgt de extra processorkracht ervoor dat er wat meer mogelijk is. Er is nu een Timeshift functie waarmee video’s kunnen worden geschoten op 120 frames per seconden, waarna de gebruiker zelf kan kiezen welk gedeelte in slow-motion moet worden afgespeeld.

De Sony Xperia Z2 is simpelweg een prima upgrade van de Xperia Z en Xperia Z1. Het toestel beschikt over alle kenmerken van een vlaggenschip, maar toch zal men in de toekomst gaan moeten kijken of er niet wat kan worden gedaan aan de grote zwarte rand aan de boven- en onderkant. Een Sony Xperia Z2 kopen zal vanaf begin april mogelijk moeten zijn in de winkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here