Wat biedt de nieuwe iPhone SE?

0
36

De iPhone SE bestaat sinds 2016. Toen kwam het eerste model in deze reeks op de markt. De bedoeling van de fabrikant was destijds om ook ene budget model op de markt te brengen. Zo werd het voor meer mensen mogelijk om gebruik te maken van deze smartphone. Nu komt de fabrikant met een opvolger. De SE die nu op de markt komt, moet een heleboel te bieden hebben, maar dan voor een veel aantrekkelijkere prijs. Het is dus zeker ook interessant om eens te bekijken wat dit precies betekent. Wat biedt dit type smartphone jou?

Verbeterde versie van de iPhone 8

De nieuwe iPhone SE is eigenlijk een voortzetting van een model van een aantal jaar geleden. Het is namelijk de iPhone 8, maar dan met enkele aanpassingen. Zo is er een betere chip in te vinden dan in het model dat destijds op de markt kwam. Deze chip zat eerder ook al in de iPhone 11. Wie de 8 nog kent van enkele jaren terug, kent het gebruiksgemak dus al. Bedenk je dan alleen wel dat dit model sterk is verbeterd.

De kosten voor aanschaf

Een belang voordeel van de SE, is dat de prijs een stuk lager ligt dan bij andere modellen van Apple. Dit maakt het voor veel meer mensen aantrekkelijk om erin te investeren. Je hebt dan namelijk direct ook de beste kwaliteit. In het verleden moest je dan een tweedehands model kopen, maar dat is nu dus niet meer nodig. Het is namelijk voor minder dan 500 euro al mogelijk om een toestel te bemachtigen. Er zijn ook nog eens meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

De mogelijkheden

Het is vooral ook belangrijk om naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit te kijken. In de eerste plaats is het fijn om een geheel nieuw model in handen te hebben. Dat ook nog eens lekker snel is. De basismodellen hebben een opslag van 64GB. Er zijn ook varianten met 128GB of zelfs 256GB aan opslag. Die kosten allebei wel iets meer, namelijk 539 of 659 euro.

Gemakkelijk in gebruik

Tot slot is het ook zo dat dit toestel weer teruggaat naar de basis. De smartphones zijn in recente jaren alleen maar groter en groter geworden, zodat eigenlijk geen onderscheid meer tussen de telefoon en de tablet te zien was. Dat is met deze SE wel anders. Dit toestel gaat weer terug naar de kleine, handzame vorm van enkele jaren geleden. 4,7 inch is wel weer eens meer dan genoeg. Ook brengt Apple met dit toestel een aantal kenmerken terug die het de laatste jaren had laten verdwijnen. Denk aan de ronde homeknop op het toestel. De laatste tijd was die er niet meer. Niet iedere gebruiker was hier even blij mee. Dat is ook bij de fabrikant bekend. Om die reden is die voor dit toestel dus weer teruggekeerd. Dit maakt de manier van gebruiken natuurlijk ook alleen maar nog gemakkelijker. Dit zal voor veel mensen dan ook van belang zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here