Sony Xperia Z1 Compact: Klein, maar fijn

0
6
blog placeholder

Veel bedrijven lijken dit probleem overigens wel in te zien, maar de ‘mini’ versies zijn niet alleen vaak kleiner qua formaat, aangezien de hardware ook vaak aanzienlijk wordt teruggeschroefd. Een goed voorbeeld is de Galaxy S4 Mini, een toestel dat eigenlijk op geen enkel vlak op de Galaxy S4 lijkt. Het scherm is kleiner, maar ook ontbreekt de krachtige processor, fantastische camera en een hoog resolutie scherm.

Sony Xperia Z1 Compact

De Sony Xperia Z1 Compact moet hier verandering in gaan brengen. Het toestel is niet alleen erg makkelijk te bedienen met 1 hand, maar ook is het toestel qua prestaties net zo snel als zijn grotere broer, de Xperia Z1, en zelfs sneller dan de Galaxy S4 van Samsung of de HTC One.

In vergelijking met de Xperia Z1 verschilt de Xperia Z1 Compact slechts op een aantal vlakken. De behuizing is bijvoorbeeld een stukje dikker, waarschijnlijk om ruimte te maken voor een iets grotere accu, zodat de accuduur acceptabel blijft ondanks het gebrek aan ruimte. De Xperia Z1 Compact is overigens slechts een millimeter dikker dan zijn grotere broer.

Over de bouwkwaliteit hebben we ook niet te klagen. De behuizing is gemaakt uit aluminium en er is gebruik gemaakt van glas op de voor- en achterkant van het toestel.

Het scherm van 4,3-inch heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels en tekst ziet er daardoor iets minder scherp uit dan op de Xperia Z1, dat beschikt over een 1080p paneel. Qua contrast en het tonen van kleuren lijkt het scherm van de Xperia Z1 Compact wel een voordeel te hebben ten opzichte van de Z1, vooral op het vlak van kijken.

Binnenin de Xperia Z1 Compact vinden we exact dezelfde hardware als in de Xperia Z1. Dit betekent dat het toestel beschikt over een Snapdragon 800 processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslag met microSD ondersteuning en een 20,7-megapixel camera op de achterzijde.

Een Sony Xperia Z1 Compact kopen is vanaf volgende week exclusief mogelijk bij T-Mobile Nederland, het toestel heeft een adviesprijs van 549 euro gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here