Smartphones houden het steeds langer vol

blog placeholder

Updates op de smartphone

Waar voorheen updates en nieuwe innovaties afhankelijk waren van de telefoon die je had, is het tegenwoordig dankzij alle applicaties en software mogelijk om de nieuwe updates en toepassingen gewoon te downloaden naar je eigen smartphone. Er is geen nieuwe telefoon meer nodig om mee te kunnen gaan met de tijd, nu de smartphones het mogelijk maken om alle updates gewoon zelf te downloaden en te installeren. Anders gezegd: Er is geen noodzaak meer om de telefoon in te ruilen.

Simlockvrije toestellen

Smartphones worden steeds meer simlockvrij gekocht en ook dit draagt bij aan de levensduur van de mobiel. Allereerst omdat er niet van telefoon gewisseld hoeft te worden bij het kiezen van een andere aanbieder. Aangezien de telefoon simlockvrij is, kunnen de aanbieders van telefonie gewoon vergeleken worden op http://prepaidmobiel.info waarna de nieuwe simkaart direct de telefoon in kan. Omdat er geen nieuwe telefoons aangeboden worden na het verlopen van het abonnement (welke er bij prepaid niet is), gaan telefoons langer mee.

Reparaties goedkoper dan nieuw aankopen

We zijn als consumenten steeds bewuster geworden van de prijzen en omdat er lang geroepen is dat er crisis is, gedragen we ons hier ook naar. Hebben we een smartphone die gerepareerd kan worden en is deze reparatie goedkoper dan een nieuwe smartphone aanschaffen, dan is voor de meeste mensen de keuze al gemaakt.

Tot slot: Reparaties zijn eenvoudiger

Voor een reparatie hoef je al lang niet meer naar de zwarte markt toe in een hoekje met louter schaduw, er zijn steeds meer mensen die goed zijn in het repareren van smartphones en dit draagt bij aan de betrouwbaarheid. Oplaadpunt kapot, scherm gespleten, het is tegenwoordig allemaal op te lossen en het lijkt er dan ook op dat de smartphones gemaakt zijn om langer mee te kunnen gaan.
Dit alles draagt bij aan de levensduur van de gemiddelde smartphone en de vraag is wat de producenten hiermee zullen gaan doen. De verwachting is dat zij meer innovaties zullen gaan ontwikkelingen om de consument alsnog aan de nieuwe mobiel te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here