Smartphone verkopen: waarom dit de beste keuze is

0
6
blog placeholder

Recycling van grondstoffen

Recycling van smartphones, oude maar ook defecte, is nodig zodat de voorraad grondstoffen dat wereldwijd beschikbaar is in de aarde niet zo snel minder wordt. Door de ontwikkeling van de smartphones die om de paar jaar vervangen worden raken de voorraden spoedig op. Door de smartphone te verkopen kunnen de grondstoffen die erin zitten weer gebruikt worden.

Milieu

Het milieu heeft er ook profijt van. Of beter gezegd, er is minder negatieve invloed op het milieu door  een smartphone te verkopen. De werkende smartphones die verkocht worden krijgen een tweede leven. Dit kan een nieuwe gebruiker zijn als je de smartphone via Marktplaats verkoopt maar het is ook mogelijk om de smartphone in te leveren waarna de onderdelen hergebruikt worden in refurbished smartphones. Wat ook veel gebeurt is dat smartphones in een ander land verkocht worden. Smartphones die in Nederland verouderd zijn gaan in andere landen nog heel lang mee door de gebruikers aldaar.

Goede doelen

Het voordeel van een smartphone verkopen is dat je indirect een goed doel steunt. Als je via een recycling bedrijf de smartphone verkoopt dan gaat een deel van de winst naar een goed doel  Dit is bijvoorbeeld een goed doel zoals WereldOuders. Je kunt bij veel goede doelen ook je smartphone inleveren maar dan ontvang je er geen vergoeding voor. De betaling die het goede doel ontvangt gaat dan direct naar het goede doel. Je kunt er ook voor kiezen om de betaling uit te laten keren aan het goede doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here