Samsung schudt tablet markt op met geruchten 7 inch Note

0
13
blog placeholder

Samsung schudt 7 inch tablet markt op met geruchten 7 inch Note

Het Samsung Galaxy Note toestel dat Oktober 2011 op de markt werd gebracht is onverwachts een groot succes geworden. Inmiddels heeft Samsung een opvolger (de Samsung Galaxy Note II) en een tablet variant (de Samsung Galaxy Note 10.1) op de markt gebracht.  Maar Samsung is, als we de laatste geruchten mogen geloven, van plan om de Note reeks uit te breiden met een 7 inch tablet.

Deze geruchten zijn overigens niet eens zo onwaarschijnlijk. De bronnen baseren namelijk de komst van de Samsung Galaxy Note 7 op de laatste resultaten van de NenaMark test. Hierin komt een toestel voor met de codenaam Samsung GT-5100. Dit toestel vertoont veel overeenkomsten met andere toestellen uit de Note serie.

Het Samsung GT-5100 toestel is in de NenaMark benchmark getest met een 1.6 GHz quad core processor, een HD scherm met een breedte van 720 pixels en een Mali-400 MD processor. Het toestel draaide op Android 4.1.2. Waarschijnlijk zal het toestel met Android 4.1.2 geleverd worden maar het is mogelijk dat dit nog aangepast wordt.

De 7 inch tablet markt heeft de laatste paar maanden veel aandacht gekregen. Zo kwamen namelijk de afgelopen periode de Google Nexus 7, de Amazon Kindle Fire HD en de iPad mini op de markt. Al deze tablets hebben een beeldscherm met een diameter van 7 inch. De iPad mini is op zijn minst opmerkelijk te noemen aangezien Steve Jobs twee jaar terug nog aangaf dat een tablet van 7 inch te klein is en dat niemand op een 7 inch iPad zit te wachten. Ondertussen is er een behoorlijke vraag naar 7 inch tablets ontstaan. Een Samsung Galaxy Note met bovenstaande specs, de S Pen stylus en een 7 inch scherm zou nog wel eens een behoorlijke hit kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here