Samsung Galaxy S5 kopen of nog even wachten?

0
7
blog placeholder

Naast de gebruikelijk geruchten en speculaties over de mogelijk functies en het ontwerp van de Samsung Galaxy S5, blijft de prijs natuurlijk een belangrijk onderwerp. De tabel van Idealo laat in ieder geval zien hoe snel de prijs van de Samsung Galaxy S5 kan dalen in de weken/maanden na de release.

Het onderzoeksbureau vergeleek de prijsevolutie van de Samsung Galaxy S2, S3 en de S4. Wat opvalt is dat de prijzen van de verschillende producten een vergelijkbare daling in prijs laten zien na de release. Wat vooral opvalt is dat de daling in de prijs het hoogst is in het eerste kwartaal. Deze daling werd zelfs steeds groter bij elke nieuwe Galaxy S variant.

Samsung Galaxy S5 Prijs

De gemiddelde prijs van de Samsung Galaxy S2 zakte met 13% na de eerste drie maanden na de release. Zijn opvolger, de Samsung Galaxy S3, zakte in dezelfde periode met 14 procent. De Galaxy S4, die in mei 2013 werd uitgebracht, was in augustus maar liefst 18% goedkoper dan bij de lancering.

Een Samsung Galaxy S5 kopen kan volgens deze data het best worden gedaan na slechts drie maanden. Mocht deze trend door Samsung worden voortgezet dan kan de Galaxy S5 mogelijk al gekocht worden voor 76% van zijn originele prijs, wat neerkomt op een korting van maar liefst een kwart, en dat na slechts drie maanden.

De gebruikte data is gebaseerd op het aantal clicks op Idealo. Iedere keer dat een gebruiker een klik verzet dan wordt de huidige op dat moment meegenomen in de statistieken. Hierdoor kan het bureau eenvoudig zien wat de gemiddelde prijs is van de verschillende Galaxy S smartphones die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Uit de gebruikte gegevens bleek ook dat het standaard 16GB model het populairst is bij alle generaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here