Review kleurrijke iPhone 5C

0
10
blog placeholder

Review van de kleurrijke iPhone 5C

Als bestaande iPhone gebruiker kan het zijn dat je niet echt warm liep voor de iPhone 5. Een goed alternatief is dan de kleurrijke iPhone 5C, voor velen het overwegen waard als upgrade qua iPhone. Toch moet hier ook een kanttekening bij geplaatst worden want er zit weinig verschil tussen de twee toestellen als we het hebben over de specificaties, alleen de levensduur van de batterij is aanzienlijk verbeterd.

De iPhone 5c

Apple produceert altijd high end smartphones en consumenten zijn altijd bereidt om hiervoor een flink prijs te betalen. Apple heeft ook niet voor niets de iPhone 5S als huidig vlaggenschip op de markt gebracht voor consumenten die een high end smartphone willen van Apple. Apple heeft ook voor het eerst aan consumenten gedacht die wel een Apple smartphone willen maar niet royaal bedeeld zijn, we hebben het natuurlijk over de iPhone 5C. Echter is de aanschafprijs van de iPhone 5C nog steeds aan de hoge kant in vergelijking met vele smartphones die op Android draaien. Het instap model van de iPhone 5C met 16GB interne geheugen heeft namelijk een prijskaartje van 599 Euro en de 32GB versie kost 699 Euro. Wij hebben het nu over een los toestel van de iPhone 5C, maar neem je de iPhone 5C in combinatie met een middelgroot telefoon abonnement dan is het toestel gratis. De iPhone 5C is in Apple termen een budget iPhone maar in vergelijking met andere toestellen is dit absoluut

niet het geval.

Design van de iPhone 5C

Voor het eerst heeft Apple het frame van de iPhone volledig veranderd in een

naadloze kunstig schaal voor de 5C ten opzichte van een aluminium frame bij ander iPhone modellen. Desondanks is het ontwerp van de iPhone duidelijk herkenbaar met de home button onderaan het scherm en het Apple logo op de achterkant van de iPhone. Een ander opvallend detail bij de iPhone 5C is dat Apple voor het eerst heeft besloten om De iPhone te produceren in meerdere pastel kleuren. De keuze voor een iPhone 5C kan zijn: wit, groen, geel, blauw of roze.

Ondanks dat Apple gekozen heeft voor een hoogwaardige plastic frame is heeft het

frame wel een grip vriendelijke afwerking, al is het niet volledig kras bestendig. Daarnaast kan de accu van de iPhone 5C niet verwisseld worden, maar dit is gebruikelijk bij de iPhones. Voor de rest is de 5C gelijkwaardig aan het vorige model van de iPhone. Zo zit de headset aansluiting aan de onderkant naast de microfoon, de speaker en het oplaadpunt. De iPhone 5C is voorzien van een nano simkaart houder die zich aan de rechterkant van het frame bevindt. Andere veranderingen ten opzichte van de iPhone 5 zijn er op het eerste gezicht niet te zien. De belangrijkste zichtbare vernieuwing is iOS 7 al is deze upgrade voor iedere iPhone gratis te downloaden. De grootste interne verandering is dat de capaciteit van de batterij vergroot is.

Conclusie van de iPhone 5C

De iPhone 5C is een kleurrijke verschijning die wij eigenlijk niet hadden verwacht van Apple. De iPhone 5C behoord tot de mid end smartphones maar doet niet onder voor de iPhone 5. Heb je als iPhone gebruiker de 5 overgeslagen dan is de iPhone 5C een kleurrijke upgrade die het overwegen waard is. Heb je de iPhone 5 al in je bezit dan is de iPhone 5C geen waardige opvolger, dan moet er uitgeweken worden naar het high end model de iPhone 5S. Al met al is de iPhone 5C een volledige smartphone zoals te verwachten valt bij Apple maar echt vernieuwend is de iPhone 5C absoluut niet ten opzichte van de iPhone 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here