Playstation 4: De nieuwe PS4 van Sony

0
12
blog placeholder

De specificaties van de Playstation 4 en PS4:

Qua hardware heeft de Playstation 4 veel weg van een normale PC. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een X86 CPU, 8GB gddr5 intern geheugen. De console beschikt over een speciaal gemaakt soc met acht cores. Daarnaast zal er standaard een harde schijf in de nieuwe console zitten. Net zoals in de PS3 is ook in de PS4 de console voorzien van een Blu-ray drive, Bluetooth, USB poorten en zowel draadloos als bekabeld internet. Verder is de Playstation 4 ook nog op een paar andere manieren toekomstbestendig gemaakt. De PS4 zal volgens Sony supersnel opstarten, games laden en onthouden waar je je bevond in een game. De PS4 aanzetten, de game starten en vervolgens een saved game laden, lijkt niet meer nodig. Je kun direct beginnen waar je gebleven was. Het uiterlijk van de Playstation 4 werd overigens nog niet laten zien op 20 februari, deze zal op een later moment bekend gemaakt worden door Sony.

Playstation 4 Controller: DualShock 4

De Playstation 4 krijgt een nieuwe, eigen controller. De DualShock 4 is de opvolger van de DualShock 3 controller voor de Playstation 3. De nieuwe controller beschikt over enkele extra functies. Zo bevat de nieuwe controller een touchpad, en ondersteunt het 3d-camera tracking. Dit betekent dat de PS4 weet waar de controller zich precies in de kamer bevindt. De joystick knoppen en L1, L2, en R1, R2 knoppen zijn iets veranderd, en zouden de gebruikerservaring moeten vergroten. Verder is de nieuwe controller uitgerust met een Move-knop. Hiermee kunnen Move-achtige functies vervuld worden. Een andere opvallende toevoeging is de Share-knop. Hiermee kan de PS4-gebruiker bekijken welke games vrienden spelen, maar ook hun eigen spelbelevingen opnemen, bewerken, opslaan en versturen naar vrienden. Het zal zelfs mogelijk zijn om live beelden te verzenden terwijl je een game aan het spelen bent. Vrienden en andere PS4 gebruikers kunnen dan commentaar geven via Facebook, of live meekijken via hun tablet of smartphone naar jouw live game of gespeelde game. Ook is het mogelijk om een headset aan te sluiten op de controller, zodat er ook mondeling gecommuniceerd kan worden tussen gebruikers. Al met al is de Dual Shock 4 een veelbelovende PS4 controller, met enkele extra specs en functies om met de huidige tijd en sociale media mee te gaan!

Playstation 4 kopen, wanneer is de Playstation 4 release?

De Playstation 4 kopen is nog niet mogelijk, de release van de nieuwe console zal waarschijnlijk pas aan het einde van 2013 liggen. Bovendien is de verwachting dat de PS4 eerst in landen als Japan en Amerika te koop zal zijn. Nederland zou wellicht iets later volgen: De Playstation 4 kopen zou rond het begin van 2014 mogelijk zijn. Onderzoek heeft overigens uitgewezen dat maarliefst 30% van de huidige Playstation 3 gebruikers van plan is om de Playstation 4 direct te kopen bij zijn release in Nederland. Het belooft dan ook een succesvolle release van de nieuwe console te worden. Een deel van de gebruikers laat hun keuze echter afhangen van de prijs van de Playstation 4. De verwachting is dat deze echter niet huizenhoog zal liggen. Bij de release van de Playstation 3 lag de verkoopprijs veel te hoog, wat resulteerde in tegenvallende verkoopresultaten. Later werd dit met een zakkende prijs uiteraard rechtgetrokken, maar de verwachting is dat Sony nu zal beginnen met een lagere verkoopprijs. De verwachte prijs van de Playstation 4 ligt tussen de 350 en 400 euro. De Playstation 4 Reserveren is al mogelijk bij enkele webwinkels, zodat je bij de Playstation 4 release de nieuwe console direct in huis hebt.

Slotwoord
Al met al zijn de verwachtingen torenhoog van de nieuwe Playstation 4. Enkel gametrailers van PS4 games als Knack, Watch Dogs, Deep Down, Killzone en DriveClub zijn indrukwekkend: De graphics zijn werkelijk verbluffend, en de nadruk bij steeds meer games zal op het sociale aspect komen te liggen. Het nieuwe gamen belooft daarmee een fantastische ervaring en een sociaal feest te worden. Het ‘nieuwe gamen’ staat dan ook op het punt van beginnen, het is nu alleen nog maar wachten op de officiele release van de Sony Playstation 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here