NVIDIA kondigt Tegra 4 processor aan

0
11
blog placeholder

De Tegra 4 processor

NVIDIA, voorheen producent van vooral grafische kaarten zoals de GeForce serie, is inmiddels een steeds grotere speler aan het worden op de mobiele CPU markt. Zo tref je in veel Android tablets en smartphones een Tegra 2 processor aan. De nieuwste NVIDIA processor, de Tegra 3, tref je in een aantal van de nieuwste tablets aan, zoals bijvoorbeeld de Microsoft Surface tablets. Maar ondertussen is NVIDIA al bezig met de opvolger… de Tegra 4 processor.

Tegra 4 prestaties

Uiteraard zal de Tegra 4 nog betere prestaties leveren dan de Tegra 3. De Tegra 4 zal twee keer zo snel worden als de Tegra 3 serie. De Tegra 3 serie was destijds al een behoorlijke verbetering op de Tegra 2 chips. Daarnaast verhelpt NVIDIA met de Tegra 4 processor een belangrijk nadeel dat de Tegra serie heeft tegenover andere processors. De Tegra processoren ondersteunen momenteel geen 4G verbindingen. De nieuwe Tegra 4 processor zal wel 4G modules onderstuenen.

Aankondiging Tegra 4

De nieuwe Tegra 4 processor zal volgend jaar tijdens de CES conventie getoond worden. De Tegra 4 moet het opnemen tegen de Samsung Exynos 4 (dual core) en Exyonos 5 (quad core). Deze processoren hebben een kloksnelheid van 1.7 GHz. De snelste processor volgens de benchmark tests zit overigens in Apple producten. De Apple A6 levert in combinatie met iOS 6 besturingssysteem de snelste mobiele computer op.
Volgens de bronnen zal het eerste kwartaal van 2013 de eerste Tegra 4 chipset klaar voor gebruik zijn. Het gaat om een 1.8 GHz quad core processor. In het derde kwartaal van 2013 zal ook een 2 GHz quad core Tegra 4 processor op de markt komen, evenals Tegra 4 processoren met een lagere kloksnelheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here