Nokia Lumia 920 moet Nokia weer op de kaart zetten

0
4
blog placeholder

Na de aankondiging van Windows Phone 8 rond de zomer  van 2012 kwamen snel de telecom giganten met hun presentaties van hun Windows Phone 8 toestellen. HTC had de primeur om als eerste een Windows Phone 8 toestel aan te kondigen genaamd de HTC 8X. De HTC 8X verscheen begin oktober op de markt en verkocht redelijk tot goed.

Nokia kwam als tweede met een Windows Phone 8 toestel op de markt. Dit toestel, de Nokia Lumia 920, was een stevig vlaggenschip model met de nieuwste specificaties. De Nokia Lumia 920 was en is nog steeds niet aan te slepen door grote tekorten. Deze tekorten zijn ontstaan doordat Nokia het succes van de Lumia 920 onderschat had. Zelfs vandaag de dag zijn er in ons land nog leveringsproblemen voor het toestel.

Als laatste kwam Samsung met de Samsung Ativ S smartphone die ook draaide op Windows Phone 8. Dit toestel is nog niet in ons land leverbaar maar doet het in andere landen wel goed. Voor Samsung is het een leuke uitbreiding aan hun smartphone lijn want zij zijn natuurlijk al marktleider met hun Android telefoons.

Voor Nokia is de zaak wel wat belangrijker omdat hun alleen maar Windows toestellen hebben. De afgelopen jaren is hun markt aandeel langzaam gezakt waardoor het tijd was voor een frisse wind. De Nokia Lumia 920 moet hier verandering in brengen en de eerste verkoop cijfers zal al meer dan goed.

Of Windows Phone 8 ook echt een zware concurrent gaat zijn voor Android of iOS dat moet nog blijken. Het is in ieder geval fijn dat er een gelijkwaardig alternatief is. Dit is goed voor de marktwerking en de gezonde concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here