Nexus 5 kopen met abonnement

0
7
blog placeholder

Eerder deze maand toonde Google het toestel al per ongeluk via een product pagina op de Google Play Store website, waarop een officiële persafbeelding was te zien en het merendeel van de specificaties. In Nederland zal de Nexus 5 aankomende vrijdag in de verkoop gaan, zowel los als met een Nexus 5 abonnement bij één van de Nederlandse providers, en dit is wat we weten over de Nexus 5.

8-megapixel Sony camera met optische beeldstabilisatie

Hoewel de Nexus producten vaak van goede kwaliteit zijn ontbrak het altijd nog aan een goede camera, maar dit probleem zou weleens tot het heden kunnen behoren. Op de gelekte productpagina was al te lezen dat het foto’s maken met de Nexus 5 nog nooit zo mooi en fris was geweest. Een duidelijk verwijzing naar de camera en mogelijk heeft Google nog enkele extraatjes toegevoegd aan de Nexus 5 waarover we op dit moment nog niks weten.

Er gingen geruchten dat de Nexus 5 zou beschikken over een MEMS camera, maar de gelekte handleiding ontkrachte dit gerucht al snel. Wat we wel weten is dat de Nexus 5 is uitgerust met een 8-megapixel camera sensor van Sony. Deze camera biedt ondersteuning voor optische beeldstabilsatie, wat een groot voordeel is tijdens het opnemen van video’s en ook zou de sensor goed presteren bij weinig licht.

Android 4.4 KitKat

De Nexus 5 zal het eerste product worden draaiend op Android 4.4 KitKat. Het gaat om een vanilla interface, wat in de praktijk betekent dat er geen aparte schil over de interface wordt getoond. Deze versie van Android ziet eruit zoals Google heeft bedoeld. Een bijkomend voordeel is de Nexus 5 bijna verzekerd is van de laatste Android updates voor de komende twee jaar.

Android 4.4 zal een aantal nieuwe functies bevatten met plattere iconen, maar de grootste veranderingen zouden onder de motorkap zijn te vinden. Er wordt verwacht dat Android 4.4 KitKat een hoop optimalisaties zal brengen, waardoor het zelfs goed zou draaien op oudere producten. Een nieuwe kernel zal voor betere prestaties moeten zorgen op apparaten met minder geheugen.

Nexus 5 vs Nexus 4

Het goede nieuws is dat de Nexus 5 een groter 4,95-inch scherm heeft dan de Nexus 4. Dit scherm is niet alleen groter, maar met een resolutie van 1920 x 1080 pixels ook aanzienlijk scherper dan zijn voorganger. Ondanks het grotere scherm zal de Nexus 5 wel een stukje compacter zijn dan de 4,7-inch Nexus 4. LG heeft de bezel rondom het scherm een stuk kleiner weten te houden, zodat de Nexus 5 nog steeds met één hand kan worden bediend.

Nexus 5 Hardware

Waar de oudere Nexus producten nog gebruik maken van wat oudere hardware, beschikt de Nexus 5 over de krachtigste hardware. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 800 quad-core processor geklokt op 2,3GHz met 2GB aan RAM en een Adreno 330-gpu. Deze configuratie is te vergelijken met andere populaire Android smartphones, zoals de Xperia Z1, LG G2 en de Galaxy Note 3. Uit verschillende benchmarks is al gebleken dat de Nexus 5 zeer geschikt zal zijn voor het spelen van games en scoort het ongeveer net zo goed als de veel duurdere iPhone 5S van Apple.

Draadloos opladen

Het enige puntje van kritiek lijkt de accu te zijn van de Nexus 5. Het gaat om een 2300mAh accu dat zeker niet klein is te noemen, maar in vergelijking met de concurrentie wel wat achter blijft. De Nexus 5 zal wel draadloos kunnen worden opgeladen dankzij de ondersteuning voor de Qi standaard. Door deze standaard kun je de smartphone eenvoudig opladen zonder te hoeven rommelen met kabels.

Nexus 5 Kopen

De Nexus 5 zal in Nederland vanaf 1 november te koop zijn in combinatie met een abonnement, maar ook kan de Nexus 5 los worden gekocht. Wij verwachten dat het zal gaan om een adviesprijs van rond de 450 euro voor de 16GB-versie. De Nexus 5 zal zijn te verkrijgen met 16GB of 32GB opslaggeheugen en in de kleuren wit en zwart. Hou onze website in de gaten voor de goedkoopste Nexus 5 abonnementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here