Moto G de beste koop bij weinig budget

0
8
blog placeholder

Tijdens het Motorola evenement probeerde het bedrijf duidelijk te maken dat mensen met een beperkt budget het lastig hebben om een kwalitatief goede smartphone uit te kiezen. Als voorbeeld werd de Galaxy Fame en de iPhone 4 werden gebruikt, de eerst genoemde is een goedkope, maar slecht presterende optie, terwijl de iPhone over zijn houdsbaarheid datum heen is en niet langer zal worden ondersteunt. Volgens Woodside worden er komend jaar meer dan 500 miljoen smartphones verkocht onder de 200 euro, en de CEO is van mening dat consumenten beter verdienen.

Moto G: Het budgetmonster

De Moto G moet naar eigen zeggen de oplossing bieden. Het toestel heeft een 4,5-inch touchscreen met Gorilla Glass 3, een 720p resolutie en een quad-core Snapdragon 400 processor van Qualcomm geklokt op 1,2 GHz. Verder is er op het hardware  vlak nog 1GB aan werkgeheugen aanwezig en kunnen gebruikers kiezen uit 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, zonder microSD ondersteuning.

De telefoon draait op Android 4.3 Jelly Bean, wat bijna de nieuwste versie is, echter heeft Motorola al laten weten dat de Android 4.4 KitKat update al in januari 2014 zal worden uitgebracht voor de Moto G. Wat nog meer goed nieuws is dat Android op de Moto G geen eigen interface heeft, zonder nutteloze functies, het is Android zoals het door Google is bedoeld en dat is ook te merken aan de prestaties. Volgens Motorola start de Moto G zelf sneller op dan de Galaxy S4, start de browser sneller en je zou eerder aan het bellen zijn.

Op de achterkant van de Moto G vinden we een 5-megapixel camera, en in het midden boven het scherm een 1,3-megapixel camera. Daarnaast is er FM radio aanwezig, een accu die het een dag zou moeten uithouden en 50GB aan gratis Google Drive opslag. De telefoon werkt nog niet met 4G, waardoor 3G snelheden momenteel de max blijft.

Een Moto G bestellen is vanaf nu mogelijk bij Amazon of Belsimpel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here