Moet ik een robot stofzuiger kopen?

0
29
blog placeholder

Moet ik een robot stofzuiger kopen?

Door: Robot Stofzuiger Info

De dag dat robot stofzuigers werden geïntroduceerd, was huishoudelijke reiniging voorgoed veranderd. Mensen raken als gevolg van hun slanke ontwerp en geavanceerde technologie, in markt voor de aankoop van hun eigen robot stofzuiger. Maar is het apparaat de moeite waard? Laten we beginnen met de basis en dan checken we de meest voorkomende redenen waarom u zou moeten overwegen om uw eigen robot stofzuiger te kopen.

Wat is een “Robot”-stofzuiger?
Een stofzuigrobot doet precies wat u denkt. In tegenstelling tot uw traditionele stofzuiger echter, is het iets anders… het is slim. In dit geval betekent “Intelligentie” niet dat het de capaciteiten heeft van een mens; hij doet gewoon wat je nodig is zonder menselijke input of besturingselement en is in staat aan te passen aan de omgeving.

Een stofzuiger van de robot zal uw harde vloeren en tapijten stofzuigen en houdt het vuil in een opslaglocatie om later te worden leeggemaakt. Wanneer hij klaar is, zullen de meest vele robot stofzuigers hun docking station of een alternatief opzoeken. Teven maak de robot een geluid om aan te geven dat de schoonmaak is afgerond.

Hoe ziet het eruit?
De meeste robot stofzuigers zoals de Roomba en de Infinuvo Cleanmate zijn circulaire, 3 tot 4 centimeter hoog en ongeveer 12 centimeter in diameter. Op de top van de meeste eenheden vindt u het Configuratiescherm met één of twee knoppen, hoewel anderen verschillende wellicht. Sommige modellen hebben een LCD de robot status controleren en u helpen met visuele feedback wanneer je robot te voorzien van instructies schoonmaken. Op de voorzijde van vele robotachtige stofzuigers is een halve maan gevormd Openspringende of lichte touch bumper afhankelijk van het merk en model. De bumper fungeert als een sensor voor belemmeringen (muren, meubilair, etc.). De Neato robot stofzuiger en een paar anderen hebben een vlakke voorzijde voor een lang platte borstel aan de voorkant.

Hoe werkt een Robot stofzuiger?

Bijna alle robotachtig vacuüm modellen verplaatsen rond het gebruik van twee aandrijfwielen en een of meer caster niet aangedreven wielen. U zult ook opmerken een verscheidenheid aan sensoren onder en binnen de robot die de robot voorzien van feedback over de omgeving (zoals het opsporen van trappen of kliffen, de afgelegde) en zelfs de status van de elektronica. Net als u zou vinden in een normale vacuüm, er is een motor voor het genereren van zuiging en motoren draaien penselen om te vegen vuil naar de zuigkracht.

Wanneer niet in gebruik, zou een robot rustig zitten op het docking-station, die de meeste van hen hebben. Houd in gedachten de robot en het dockingstation plaatsen in een open, toegankelijk gebied; Vermijd kasten of andere krappe ruimten als zij maken het zeer moeilijk voor uw stofzuiger van de robot om te navigeren weg en terug naar het station. Het docking station heeft een hoofdfunctie: opladen van de batterijen tussen reiniging cycli. Hoe vindt de robot zijn weg terug naar het station dat kun je vragen? Het station werpt een lichtbundel op een afstand van ongeveer 6 meter in een “V” vorm die als een baken fungeert. Tijdens de reinigingscyclus als de robot stofzuiger de lichtbundel zintuigen, het stuurt duidelijk van het docking station. Zodra de cyclus voltooid is of de batterij vertraagt, wordt de robot de lichtbundel gelukkig hoofd thuis van het docking-station. Robot eigenaren zonder een docking station kunnen het vacuüm handmatig verbinding met een uitgang voor het opladen via de voeding met ventilator voorzien van de robot.

De stofzuiger van de robot verlaat de geplande dagen en tijd(en), het station om te stellen over het reinigen. Het zal niet terugkeren tot de reinigingscyclus voltooid is of de batterij laag loopt. In het geval van een batterij run-down voorafgaand aan de voltooiing van de reinigingscyclus, zal de robot breken de reinigingscyclus en vinden zijn weg terug naar treinstation zo rechtstreeks mogelijk. Het schema is ingebed in de robot programmageheugen. Een eenvoudige knop reeks kunt u uw voorkeur schema instellen.

De weg vinden: navigatie

Er is geen behoefte om te zitten rond terwijl uw robot vacuüm een reinigingscyclus voert; de robot navigeert de kamers die op basis van 4 tot 5 schoonmaak modi. Bijvoorbeeld, kan de robot stofzuiger schoon op basis van een circulaire of vormige spiraalpatroon ter dekking van het hele gebied. Andere modi zijn: muur-volgende naar het midden van de kamer, aangesteld, kriskras in diagonalen, en meer. De Roomba stofzuiger is anders dan vele andere merken als het wordt een beetje hulp van virtuele muren en/of vuurtorens. Virtuele muren zijn inbegrepen met sommige modellen en kunnen afzonderlijk worden verkocht. Dit apparaat stuurt een infrarood lichtstraal die als een poort of een virtuele muur fungeert. Wanneer de Robot stofzuiger de licht signaal zintuigen, verandert de eenheid richting om te voorkomen dat de zone. Vuurtorens ook de infrarood lichtstraal functie zoals de virtuele muur, maar is zijn ook uitgerust met een radio frequency technologie ontworpen om te helpen uw robot stofzuiger aan zelf positie en schoonmaken efficiëntie verbeteren. Simpel gezegd, vuurtorens zijn baken-achtige eenheden die toestaan de robot naar zichzelf positie en navigeer zijn weg terug naar

Wat zijn de beperkingen?

Een stofzuiger van de robot zal niet fungeren als een moderator of betrokken raken bij geschillen voor thuis of op kantoor, hoewel ze helpen kunnen door het wegnemen van de moeite van het vacuüm schoonmaken! Ze kunnen je sociale leven op vele manieren verbeteren. Stel uw gasten met uw robot stofzuiger indrukwekkend door een reinigingscyclus planning, terwijl u hapjes en drankjes delen.

Hier zijn enkele belangrijke beperkingen:

De meeste reinigingsmiddelen werken niet buiten een helling van 30 tot 35 graden, maar hebt u hopelijk niveau vloeren.
Ze zijn niet geschikt om te klimmen of aflopende trappen.
Robot stofzuiger licht sensoren zal niet werken op donkere zwarte oppervlakken.
Houd in gedachten dat robot stofzuigers zijn ontworpen om vacuüm vloeren en tapijten. Ze zijn niet ontworpen voor het wassen van vloeren. Een vloer wassen robot genaamd Scooba is al ontworpen voor dat doel. Merk ook op dat het niet is aanbevolen om gebruik een vloer reiniging robot op niet-verzegelde hardhoutvloeren of laminaten. Vindt u robot stofzuigers doen uitstekend werk op het vuil weg te nemen, maar houd in gedachten dat zij niet van een perifere visie profiteren, enzovoort zeldzame gelegenheden die zou je gemist deeltjes.

Wat zijn sommige voordelen?

Efficiënte
Laten we eerlijk zijn, schoonmaken is moeilijk, niemand wil om het te doen en krijgen een dienstbode komt niet goedkoop tegenwoordig. Met de robot stofzuiger, krijgt u uw woonkamer, en een ruimte voor die materie, spic en span in geen tijd. De functies zijn die van de regelmatige rechtop vacuüm, alleen beter. De robot stofzuiger heeft verschillende accessoires zoals penselen, filters, schoonmaak mechanismen en meer, allemaal binnen een stevige behuizing, zorgen voor de best mogelijke werking.

Makkelijk te gebruiken
De robot stofzuiger is natuurlijk, automatische. Het zal werken zonder toezicht; zet hem op en laat het zijn ding doen. Wanneer kom je terug vindt u de kamer schoon mousserende. Geen speciale installatie of configuratie nodig-druk gewoon op de knop, en het robotachtige vacuüm zal beginnen schoonmaken zonder toezicht. Sommige robotachtige stofzuigers gaan over de kamer willekeurig en dezelfde plek kunnen omvatten vele malen, terwijl anderen in staat om te scannen de kamer om te detecteren obstakels en weten te bewegen om hen heen, wat resulteert in een meer methodische aanpak zijn. De meeste van deze robots zijn kunnen laden op hun eigen als hun accu onder een bepaald niveau daalt; niet nood voor kopzorg over op zoek naar het, nadat het heeft gedaan schoonmaken. Het zou net op het basisstation voor u klaar voor de volgende geplande opdracht.

Als er gebieden die u niet wilt dat de robot om schoon te maken zijn, heeft elke fabrikant het equivalent van grens merkers; Sommigen gebruiken infrarood licht, terwijl anderen speciale strips (magnetische of andere gebruiken). Sommige van de meer intelligente robots zijn kundig voor zindelijk meerdere kamers, stoppen om te laden wanneer nodig en te blijven waar ze gebleven was. Wilt u niet de robot te bewegen wanneer u thuis bent? Geen probleem. U kunt de robot om op specifieke uren en (in sommige gevallen) schoon op specifieke dagen plannen.

Compact
Meest recente robotachtige stofzuigers zien eruit als een platte, schijf-vormige apparaat. Het is plat, dus het kan gaan onder meubels en schijf-vormige zodat het gemakkelijk, vooral in de hoeken kunt aanzetten. Dit ontwerp lijkt momenteel optimaal, zodat het bereiken van al deze plaatsen die kan niet een normale vacuüm. Er is geen behoefte aan banken, ontlasting en lage-set tabellen verplaatsen. Het vacuüm ‘ schijf-vorm kunt om te gaan rond meubilair benen en muur hoeken effectief, ook als het gaat schoonmaken. Meest tevens wezenstrek een bumper te sporen en te absorberen botsing met een solid object.

Intelligentie
De core-technologie gebruikt binnen deze robot vacua is vergelijkbaar met wat het leger gebruikt om duidelijk landmijnen. Robotic vacua bevatten een verscheidenheid van verschillende sensoren te detecteren:

vuil (niet alleen detect het maar als u wilt schoon dat gebied totdat er geen meer vuil wordt gedetecteerd)
DROPS (zoals trappen bijvoorbeeld)
pad (het weet waar het is geweest)
oplaadstation (het kan voelen waar de basis is en er komen)
obstakels (hetzij door licht hen te slaan of het detecteren van hen op afstand)
gebruik van de batterij
en meer…

Betaalbare
Robots, gewoon door hun connotatie, moeten zijn erg duur, toch? Een luxe lijkt bezit van zelfs één robot voor persoonlijk gebruik. Nou, niet deze ones. Geloof het of niet, varieert de iRobot Roomba van CA €250 tot CA €450. Terwijl de Infinuvo Cleanmate modellen vanaf CAD €170. De Neato, die een kamer, scant zelfs voordat het begint te reinigen, is minder dan €500. Massa productie heeft deze intelligente vacua goedkoop als normale vacua gemaakt.

Upgraden en repareren

Bezorgd dat iets zo technologisch geavanceerde zal breken en kost veel geld om te bevestigen? Als u het vacuüm van sommige verkoopt koopt, zou u terecht bang; echter, als u van RobotShop koopt, krijgt u een levenslange garantie tegen mislukking! Hoewel iedereen kan doen het routineonderhoud nodig om te houden van de robotic vacuüm werken (het leegmaken van de opslaglocatie van de stof, de borstels vervangen wanneer ze te gedragen), enkele van de meer gecompliceerde kwesties (“de robot is in een cirkel draaien” of “ingedrukt”) zijn moeilijker op te lossen. Stuur de bot terug naar RobotShop en ze zorgen voor het gratis (ervan uitgaande dat het er was gekocht).

We hebben allemaal gezien die garage verkoop waar een eenzame oude vacuüm af ligt aan de ene kant wordt doorgegeven door iedereen. In tegenstelling tot uw standaard rechtop vacuüm, kunnen deze worden opgewaardeerd met nieuwe software om efficiënter te maken hun reiniging patronen. Borstels en delen zijn modulair en eenvoudig vervangen. Een penseel dat beter geschikt is voor haar huisdier willen? Geen probleem! Wilt u een batterij die langer duurt? Ze hebben die ook! Wilt u uw robots om met elkaar te communiceren? Dat is op de weg…

Niet worden afgeworpen door “goedkope knock offs”. Als zijn met alle populaire producten, sommige fabrikanten de robotic vacuüm markt invoeren door probeert te kopiëren van de leiders zonder enig echt begrip van de technologie of software. Deze kopieën zijn vaak veel lagere kwaliteit dan degenen die al op de markt voor sommige tijd, en als ze ooit gebroken, bijna altijd zijn onmogelijk om te herstellen en worden niet gedekt door een garantie van fatsoenlijk. Het is beter om een paar dollars meer voor iets dat je weet kan worden vastgesteld en wordt gesteund door een uitstekende garantie dan te proberen een beetje alleen opslaan op eind omhoog met een schijf-vormige presse-papier betalen.

Als u een technologische apparaat van een niet-technologische bedrijf koopt, zullen onderhoud en reparaties aanzienlijk moeilijker dan als u van een gespecialiseerde robotic bedrijf als RobotShop gekocht. U moet ook een kijkje nemen op de garantie aangeboden als dit aanzienlijk van bedrijf tot bedrijf verschillen kan; een grote stimulans om te kopen van specialisten is dat zelfs nadat de garantie van de fabrikant is opgebruikt, u kan nog steeds worden gedekt voor vele jaren door de distributeur die u van gekocht.

Zoals met alle technologische apparaten, kan er een nieuw soort robotachtig vacuüm die komt uit in een paar jaar waarin een “must have” functie. Echter, sinds de release van de eerste robot stofzuiger van de massa-markt, de vorm en de technologie hebben niet veel veranderd. De meest recente vooruitgang is een scanner laser die kaarten van de kamer en is merkgebonden technologie op de Neato geweest. iRobot heeft vrijgegeven een fysiek kleiner vacuüm dan de vorige modellen, maar de basistechnologie is hetzelfde. Het is echt aan jou om te kiezen van de gewenste meeste functies (Homebase base kamer toewijzing; vuil detectie; afstandsbediening enz.). Deze robots kunnen intelligente en geavanceerde, maar zijn robuust genoeg om te lang duren en betrouwbaar uitvoeren zo lang als u zorg te leeg de stof opslaglocaties en periodiek controleren de machine.

Dit zijn slechts enkele van de redenen dat u om uw eigen robot stofzuiger kunnen verzoeken. Veronderstel enkel de tijd die u bespaart stofzuigen gehele vloeroppervlakte van uw huis. U kunt doen iets anders met al die tijd die u zou moeten schoonmaken uitgegeven. En in deze snel veranderende wereld, tijd opgeslagen is zeker de moeite waard de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here