Miniwatt N3, Een kleine buizenversterker met grootse prestaties!

0
231
blog placeholder

Op fora wordt regelmatig geschreven over Chinese import audio producten. Een klein groepje mensen waagt zich aan de import en is doorgaans verbaast over de kwaliteit. Velen anderen blijven hier liever ver van, “het blijft Chinese rommel” zeggen ze dan. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat vele Chinese fabrikanten maar moeizaam een voet aan de grond krijgen in Nederland. Toch glipt er zo nu en dan een product door de kritische mazen. 

Steeds populairder

De Miniwatt N3 (APPJ PA0901A) is een buizenversterker die langzaam terrein aan het winnen is in Amerika, Canada en Europa. Deze buizenversterker wint de harten van menig audio liefhebber. Dankzij zijn lage prijs is het voor veel mensen een mooi manier om kennis te maken met de buizentechniek. Doorgaans zijn dergelijke versterkers fors geprijsd en zeer selectief, je moet echt weten welke klank je zoekt. De Miniwatt N3 is zeer scherp geprijsd en redelijk vergevingsgezind.
 

Levering

De Miniwatt N3 buizenversterker wordt geleverd in een degelijke verpakking met veel op maat gesneden foam. Hierdoor wordt direct al duidelijk dat je niet te maken hebt met een 13-in-een-dozijn-chinees-ding die veelal in de eerst beschikbare doos worden verscheept. Het uitpakken stelt niet veel voor, er zijn immers geen accessoires en andere benodigdheden. De versterker wordt geleverd zonder voedingskabel. Dit betekent dat iedereen zelf kan bepalen wat voor voedingskabel er wordt gebruikt. Sommige fanatiekelingen gebruiken kabels van honderden euro’s anderen gebruiken een standaard kabel. Hier heb je dus speelruimte.
 

Speakerkeuze

De achterzijde van de Miniwatt herbergt een aan/uit switch, Line-in en de speakeraansluitingen. Er kunnen 4,6 en 8 Ohm speakers worden aangesloten. Het assortiment bruikbare speakers is hiermee vrij breed. Toch is het zeer belangrijk om tijd te besteden aan het vinden van de juiste speaker. De Miniwatt is wellicht subliem in prijs/kwaliteit, hij herbergt “slechts” 3,5 Watt per kanaal. Uiteraard zijn 3,5 zuivere Watts meer dan voldoende om een gehoorbeschadiging te veroorzaken op korte afstand, dan nog lukt dit alleen met de meer gevoelige speaker. Een speaker met een efficiëntie van meer dan 90dB is raadzaam. Dan zal de Miniwatt buizenversterker echt tot zijn recht komen.
 

De ervaring

Het geluid van deze buizenversterker is , zoals elke buizenversterker dat betaamt, vrij warm. Toch is het niet te warm en daarmee zeker niet wollig. Natuurlijk is de buizenkeuze (Tube-rolling) hierin bepalend. De standaard buizen klinken erg goed maar kunnen vanzelfsprekend worden vervangen door andere/’betere’ buizen. Over het hele bereik is de Miniwatt helder en vol, stemmen slissen niet en woorden worden zeer strak uitgesproken. Net als iedere buizenversterker ontbreekt het iets in de lagere tonen, toch is het geen storend gemis.
 

Conclusie

Kortom, de Miniwatt N3 is een prachtige compacte buizenversterker die zeer goede prestaties levert tegen een hele scherpe prijs. In combinatie met de juiste speakers is hier een hele fijne stereo set mee te maken. Hij kan worden gebruikt op de werk-/studeerkamer maar ook als hart in de hoofd luisterruimte. Hij staat werkelijk overal zijn mannetje.
Het wordt tijd dat deze buizenversterker meer erkenning krijgt en niet onder een berg van anti-chinese-versterker-kritiek verdwijnt, daar is hij simpelweg te goed voor. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here