iPad mini slokt verkopen van 9.7 inch iPad op

0
9
blog placeholder

Apple introduceerde in 2010 de iPad. Sindsdien zijn tablets niet meer uit een huishouden weg te denken. Ondanks dat het afneemt heeft Apple nog steeds het grootste tabletmarktaandeel in handen. Er zijn momenteel vijf verschillende iPads op de markt. Hiervan hebben er vier een grootte van 9,7 inch, terwijl de iPad mini een 7.9 inch scherm heeft. Apple verwacht dat de iPad mini in 2013 beter zal verkopen dan de 9,7 inch modellen.

De geruchten hadden al verwacht dat de 7.9 inch iPad mini ervoor zou zorgen dat de grotere tablets minder populair werden. Dit jaar zal het waarschijnlijk werkelijkheid gaan worden. Apple heeft zijn verwachtingen voor de ‘normale’ iPad bijgesteld. De fabrikant verwacht slechts 33 miljoen stuks te verschepen. Oorspronkelijk was de schatting dat Apple maar liefst 60 miljoen stuks zou gaan afzetten. Dat betekent dus dat minder mensen een ‘normale’ iPad kopen.

Apple schroeft verwachtingen iPad mini omhoog

Apple heeft haar verwachtingen voor de iPad mini echter wel omhoog geschroefd. Eerste schatte de fabrikant dat ze 40 miljoen stuks zou kunnen verkopen. Apple denkt nu maar liefst 55 miljoen 7.9 inch iPads te kunnen verschepen. De schattingen komen uit een Taiwanees nieuwsblad (DigiTimes), dat bronnen heeft met diverse producenten. Gezien de bronnen kun je opmaken dat het nieuwsblad redelijk betrouwbaar is.

De iPad mini is de goedkopere variant van een 9.7 inch iPad. Het model is vanaf 329 euro te verkrijgen en is daarom wellicht zo populair. De crisis wordt bij veel gezinnen gevoeld, waardoor men liever voor een goedkopere optie gaat. Dit bekent voor Apple dat het bedrijf minder winst kan maken. De marge op de iPad mini is namelijk een stuk kleiner.  Het laatste kwartaal wist Apple nog 22.9 miljoen iPads te verkopen. De tablets zijn verantwoordelijk voor 20% van de totale winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here