iMac kopen: 5 redenen waarom

0
10
blog placeholder

Een iMac kopen doe je hierom:

All-in-one

Er is geen losse AC adapter of systeem nodig om je iMac aan te zetten, de computer is geheel ingebouwd in een ongelooflijk dun ontwerp. Onder het scherm vinden we dus de processor, grafische processor, opslaggeheugen, werkgeheugen en nog veel meer. Daarnaast moet je bij een iMac kopen ook niet vergeten dat je voor de totaalprijs een prachtig scherm krijgt, maar ook een kwalitatief zeer goed toetsenbord en muis. Wanneer je altijd dacht dat de iMac veel duurder is dan een traditionele PC dan kan dit nog weleens mee blijken te vallen.

Dun

Het is geen verassing dat sommige mensen niet weten dat alle hardware die benodigd is voor een werkende computer te vinden is achter het scherm van de iMac. De rand van de iMac is namelijk slechts 5mm dik!

Ontwerp

We moeten Apple’s welbekende Jonathan Ive bedanken voor het prachtige ontwerp van de iMac. Het gehele systeem is gemaakt uit aluminium en glas en zal zakelijk veel indruk maken op klanten. Niet alleen is het ontwerp prachtig om te zien, maar de technologie achter het ontwerp is misschien nog wel indrukwekkender. Apple heeft voor het nieuwe ontwerp namelijk nieuwe productie technieken moeten ontwikkelen om alle hardware in de behuizing van de iMac te krijgen. Het nieuwe ontwerp van de iMac is zoveel dunner en mooier om te zien in vergelijking met de modellen van enkele jaren geleden.

Scherm

Een van de problemen met de eerder iMac’s was dat het scherm teveel reflecteerde in bepaalde situaties. Veel ontwerpers hebben weinig zin om de gehele dag last te hebben van reflecties. Het goede nieuws is dat de nieuwe iMac 75% minder last zou moeten hebben van reflecties. De kwaliteit van het scherm is hierdoor ook nog maar alleen meer toegenomen en ook is het mogelijk om eenvoudig een tweede scherm toe te voegen aan de iMac.

Prestaties

De iMac is uitgerust met de nieuwste Intel Haswell processors en 8GB RAM als standaard met de mogelijkheid om het geheugen tot maximaal 32GB uit te breiden (27-inch). Deze nieuwe prcocessor zijn efficienter en sneller dan de chips die te vinden zijn in de voorgaande iMac’s. Het lijkt er misschien op dat de kloksnelheden van de Haswell processors niet veel hoger liggen, maar deze nieuwe chips leveren zelfs op lagere snelheden al hogere snelheden in vergelijking met de Ivy Bridge processors.

Een iMac kopen is alleen maar iets wat we kunnen aanraden, mocht je toch liever een mobieler product hebben met een prachtig Retina-scherm dan kom je al snel uit bij de nieuwe MacBook Pro laptop’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here