Hoe draadloze luidsprekers uw genot van muziek mee kunnen nemen naar een nieuw level

0
21
blog placeholder

Iedereen geniet van muziek, er is bijna niets wat zo goed emotie kan overdragen als muziek. Of het nu romantiek is, vrolijkheid, woede, verdriet, met muziek kan het allemaal. Die emotie wordt beter overgedragen wanneer de muziek ook op niveau wordt afgespeeld. Laten we eerlijk zijn, niemand schiet in tranen wanneer Hello van Adele uit de speaker van een smartphone van iemand in de tram knettert. Hoe anders komt dat over in een rustige ruimte zonder afleiding uit goed klinkende speakers?

Een wereld van verschil, en dus ook genot, die bereikt kan worden door te investeren in speakers van goede kwaliteit. Nu moeten die speakers niet alleen goed zijn, maar ook makkelijk te gebruiken, maar daarover zo meer.

Draadloze speakers en kwaliteit
Draadloze speakers moeten simpelweg een bepaalde kwaliteitsstandaard halen, dit bereiken ze onder andere door diverse drivers te gebruiken voor verschillende frequentiegebieden, goede versterkers en goede software. Zijn speakers hier niet op afgestemd en niet goed gebouwd dan blijft muziek slechts een blikkerige emotieloze vorm van tijdverdrijf. Goede speakers veranderen tijd in ‘kwali-tijd’.

Minder draden
Draadloze speakers hebben vandaag de dag de plek van een complete installatie ingenomen. Draadloos doelt hierbij dan ook niet zozeer op draagbaar, maar op minder draden. Immers stroom is nog steeds nodig (ook al zijn er ook speakers met een accu).

Draadloze speakers hebben geen draad meer nodig naar welke bron dan ook (mocht je nog een CD-speler gebruiken die je niet kwijt wilt, maak je geen zorgen, het kan vaak wel) alles komt binnen via een internet of bluetooth bediening. Zo ook de bediening, dus niet meer moeilijk richten met een afstandsbediening, maar alles in een app.

Nieuw level genot
Het meest geweldige hiervan is dan ook het niveau en gemak waarmee je van muziek kunt genieten. Met een draadloze speaker, of meerdere, ben je niet meer gelimiteerd door:

  • De muziek je in huis hebt;
  • Apparaten die wel/niet compatibel zijn;
  • Speakerkabels die niet overal komen, of slecht niveau zijn;
  • Kwijtgeraakte CD’s.

Je hebt immers bijna alle muziek binnen handbereik, immers hebben online muziekdiensten soms wel collecties van meer dan 40 miljoen nummers. Terugvertaald naar het CD-tijdperk betekent dat dus meer dan 2 miljoen CD’s! Hoe serieus je ook liefhebber bent, zoveel zul je er waarschijnlijk niet in huis hebben gehad.

Alle muziek altijd beschikbaar dus. Daarnaast wordt je ook niet meer gelimiteerd door de plek waar je graag luistert. Doordat deze draadloze luidsprekers met elkaar in verbinding staan kun je er meerdere in huis gebruiken, als het netwerk maar aanwezig is. Zo kun je dezelfde muziek tegelijkertijd in je slaapkamer en woonkamer afspelen. Tijdens een rondje opruimen is dat toch wel zo fijn.

Wat is een geschikte draadloze luidspreker?
Om voor jezelf een goede draadloze luidspreker te vinden die jouw level van muziekgenot omhoog kan helpen moet je kijken naar de volgende dingen:

  • Wat heb je nu?
  • Hoeveel kamers wil je voorzien van muziek?
  • Wat is je budget?
  • Wat is je favoriete muziek?

Bovenstaande vragen geven je een beetje een idee van de richting waarin je moet kijken en gaan testen. Immers is het aantal speakers direct van invloed op je budget, klinken sommige speakers beter bij bepaalde muziekgenres en boek je al enorme vooruitgang door te switchen van een geluid van je telefoon. Om een idee te krijgen van wat er mogelijk is kun je een blik werpen op de HEOS draadloze luidsprekers. Deze hebben voor bijna elk formaat kamer een draadloze luidspreker.

Wanneer je uiteindelijk gaat kijken naar een luidspreker, zorg dan ook vooral voor een collectie of shortlist met nummers die je graag hoort. Daarvan weet je immers hoe ze moeten klinken en is het daardoor ook makkelijker om de kwaliteit van je mogelijke nieuwe aankoop te beoordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here