De Voor- en Nadelen van Refurbished Smartphones

0
327
smartphone

Voordelen van een refurbished smartphone

Voor de meeste mensen is het belangrijkste voordeel van een refurbished smartphone ten opzichte van een gloednieuwe smartphone het verschil in prijs. Omdat een refurbished smartphone in principe een tweedehands model is, kan deze niet meer als “nieuw” op de markt worden gezet. Vaak is de prijs daarom zeer aantrekkelijk. Vooral voor mensen waar hun huidige telefoon plots is gestopt met werken of deze is gestolen is dit een interessante optie. Voor een fractie van de prijs van een nieuwe smartphone heb je direct weer een goed werkend model.

Want hoewel een refurbished smartphone tweedehands is, is er wel degelijk een belangrijk verschil. Een refurbished telefoon is grondig gecheckt en getest op fouten en waar nodig zijn kritieke elementen vervangen voor nieuwe onderdelen. De kans dat een refurbished smartphone kuren heeft is aanzienlijk kleiner dan wanneer je een smartphone tweedehands koopt op bijvoorbeeld Marktplaats. Vaak geven leveranciers ook nog interessante garantie waardoor je met een gerust hart een aankoop kunt doen.

Een derde voordeel voel je niet direct in je portemonnee, maar is wel degelijk een belangrijke overweging. Refurbished apparatuur is een milieuvriendelijke optie. Door niet ieder jaar een gloednieuwe telefoon te kopen, maar juist refurbished telefoons, draag ook jij je steentje bij voor een beter milieu.

Nadelen

Eerlijk is eerlijk, een refurbished smartphone heeft ook zijn nadelen. Aangezien de telefoon tweedehands is zult u in de meeste gevallen toch echt lichte gebruikssporen aantreffen. Daarnaast gaat het vaak al over een wat ouder model waarvan de functionaliteiten ook niet altijd meer helemaal up-to-date zijn. Dit hangt er natuurlijk helemaal vanaf voor welk model je kiest. Een veel gekozen model, de iPhone 6, is nog steeds een supergoede telefoon die ook de komende jaren wordt voorzien van updates aan de software.

Al en al is het vooral belangrijk dat je kiest voor een leverancier die zichzelf heeft bewezen. Bij een shop die zijn producten goed checkt en test, is de kans klein dat je problemen ervaart. Er zijn echter ook zaken die van deze trend proberen te profiteren en niet of nauwelijks testen. In weze koop je dan geen “refurbished”, maar gewoon een tweedehands telefoon.

Zoek dus goed naar een winkel waar andere je voorgingen en waarvan de recensies een positief beeld weergeven. Dan kan er in principe niks fout gaan en heb jij voor een leuke prijs een nieuwe telefoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here