Inleiding
Attentie! Attentie! Iedereen opgelet! Daar is hij dan. Het nieuwe Nexus-toestel van Google! Genaamd, de Nexus 5! In dit artikel zal ik de eerste kenmerken beschrijven van het toestel. Daarnaast zal ik voorzichtig de bevindingen van de eerste gebruikers beschrijven. Wat vindt internet land van het toestel? En is het een ‘must have’?
Hopelijk kunnen we deze vragen over een paar week beantwoorden.
Hebben jullie aan deze eerste review iets toe te voegen, schroom dan niet en reageer!
Uiterlijke en ‘innerlijke’ kenmerken
Goed, hoe zit het apparaat er nu daadwerkelijk uit en welke eigenschappen bevat het? Het scherm heeft een afmeting van 4,95”. Uiteraard met een full-hd-resolutie. Het werkgeheugen bedraagt 2GB. Als processor is het apparaat uitgerust met een quadcore 2,26 GHz. Het werkgeheugen is 2GB lpddr3. Belangrijk om te weten is dat de ‘soc’ sneller is dan de Samsung S4 of HTC One.
Overige kenmerken;
– capaciteit accu 2300 mAh;
– 1,3 megapixelcamera (voorkant);
– 8.0 megapixelcamera (achterkant); en
– microsim vereist.
Gebruik ansich
Kwa gebruik is het nog moeilijk te definiëren. Daarvoor zul je het toestel uiteraard wat langer en wat intensiever dienen te gebruiken om hem te kwalificeren. Maar uit onderzoek op internet haal ik dat alles net wat soepeler gaat. Als vergelijking werd me verteld dat het te vergelijken is indien je met een pc een overstap maakt van een harde schijf naar bijvoorbeeld een ssd. Het geheel is net wat responsiever.
Het grote manko van de Nexus 4 was toch wel de duur van de accu. Het niveau van accu-duur stond bij aankoop van de Nexus 4 al heel laag. Gedurende de tijd werd eigenlijk de duur van de accu steeds minder. Hoe dit met de Nexus 5 is, hoor ik graag van jullie. Ook hier geldt weer dat gebruik op langere termijn, dit zal moeten uitwijzen.
Wat is nog meer noemenswaardig?
Het feit dat Google Now en de telefoonfunctie wat beter werkt, is misschien nog wel even leuk om te noemen. Voor alsnog zijn er weinig geluiden van echte grote veranderingen. Dit hoeft ook niet per se. De appdrawer bevat in plaats van 5, Nexus 4, nu 4 iconen.
Prijzen
Wat zijn de prijzen? De prijzen liggen, althans in de Google Playstore tussen de 350 USD en de 400 USD. In de meeste Nederlandse webwinkels is hij te halen voor rond de 400 euro. Dit voor de 16 GB versie.
Ten slotte
Zoals je ziet was dit slechts een kenschetst van het toestel. Ik ben wel zeer nieuwsgierig naar de verdere verhalen en ontwikkelingen van het toestel. En zal deze dan ook met jullie blijven delen. Voor andere tips en tricks en ict vacatures kijk is op bonque.nl!