E14 LED Lampen steeds beter

0
8
blog placeholder

Waarom zijn juist E14 en E27 lampen zo populair?

Er valt immers stroom te besparen met vele vormen van verlichting. Er wordt echter nog steeds gedacht dat er enige technische kennis nodig is voor het plaatsen van bepaalde vormen van led verlichting. Inmiddels is het gros zich er echter wel van bewust dat E14 led lampen bijzonder gemakkelijk te plaatsen zijn. Daar komt nog eens bij kijken dat E14 lampen vaak op een eenvoudigere plaats worden gebruikt, dat wil zeggen, ze hoeven niet perse dimbaar te zijn.

Dimbaarheid van E14 LED

Die dimbaarheid is anno 2013 echter ook geen enkel probleem meer. Lampen kunnen eenvoudig worden geplaatst en kunnen, mits er gebruik wordt gemaakt van een goede dimmer, direct gedimd worden. Een goede dimmer betekend in dit geval een elektronische dimmer die een minimum belasting heeft die laag ligt. Lager dan wat er qua wattage aan LED lampen wordt aangesloten. Bij veel dimmers is dit reeds het geval, en hoeft er dus niet aangepast te worden om de lampen te kunnen aansluiten en dimmen. Bij andere dimmers is dit niet het geval en dient deze vervangen te worden.

Dit is echter slechts in een specifiek aantal gevallen. Dat wil dus zeggen dan 95% van de mensen de lampen simpelweg 1 op 1 kunnen vervangen en vanaf dat moment een flinke besparing tegemoet kunnen zien. Veel mensen zijn zich hier inmiddels dan ook van bewust, en kiezen sneller voor een LED alternatief bij het vervangen van hun kapotte lampen. Iets wat niet alleen een goede beslissing is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. En dat is aan argument dat annu 2013 ook steeds belangrijker wordt voor veel mensen en dus zeker niet vergeten mag worden. We zijn immers zelf verantwoordelijk om de wereld stapje bij stapje een beetje beter te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here