De tijdsgeest van telefoon abonnementen

0
4
blog placeholder

Op een bekend reclame filmpje van KPN is te zien hoe consumenten 15 jaar geleden werden geinterviewd door een verslaggever over de mobiele telefoon. 90% zag de meerwaarde van een mobiele telefoon niet in en vond het ook te duur. Waarom zou je de hele dag beschikbaar willen zijn voor vrienden en kennissen was de grote rode lijn in het verhaal. Plus dat het ook heel kostbaar was om een mobiel telefoon abonnement af te sluiten.
 
Het filmpje eindigt met interviews die vandaag de dag zijn afgesloten over het onderwerp 4G internet. Ook hier zijn de meningen vrijwel hetzelfde als die van 15 jaar geleden. \”Waarom zou ik ultra snel mobiel internet moeten hebben als ik nu ook al alles kan doen wat ik wil?\” zijn vrijwel alle meningen van de geinterviewde personen. Grappig om te zien dat naarmate de mobiele telefoon techniek zich ontwikkeld de meningen eigenlijk altijd hetzelfde blijven.
 
Om even terug te gaan naar mobiele abonnementen, deze zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de maatschappij. Vrijwel iedereen, jong en oud, heeft een mobiele telefoon. Bijna niemand kan nog zonder een smartphone, mede omdat veel zaken tegenwoordig mobiel worden geregeld. De prijzen van een gsm abonnement zijn ook sterk omlaag gegaan dankzij het vele aanbod en concurrentie werking.
 
Goedkope mobiele abonnementen zijn overal verkrijgbaar en dankzij internet is het helemaal gemakkelijk zoeken naar de beste deals. Een mobiel abonnement vergelijken kan nog best wel lonen op deze manier. Voor een paar tientjes krijgt de consument de nieuwste smartphone, genoeg belminuten en een mobiel internet bundel om te kunnen internetten. Hoeveel zo’n bundel dan maandelijks kost ligt aan de keuze van het abonnement. Sommige mensen willen onbeperkt internet en dit kost vandaag de dag nog redelijk wat geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here