De ondergang van de vaste telefoon

0
4
blog placeholder

Alle vrijheid met draadloos

Ten tijde van de introductie van de draadloze huistelefoon wisten we niet hoe snel we hem in huis moesten hebben. Want dat was zó handig. Je zat niet meer vast aan die net iets te ver doorgezakte stoel, maar kon al bellend het hele huis rondrennen. Bij wijze van spreken dan. Ooit iemand hijgend aan de lijn gehad omdat hij alsmaar de trap op en afrende? Dat bedoel ik.
Overigens is de draadloze telefoon zo draadloos nog niet. Als je te ver van de toestelhouder af bent, hoor je niets anders dan ruis. In de buurt blijven dus. En vooral niet naar boven gaan. Dit is ook de reden dat dit soort toestellen als duopakket verkocht worden. Want dan heb je er niet een, maar twee! Hoef je niet meer over een strategische plek in je huis na te denken. Je zet er gewoon eentje boven en een beneden neer.

Nostalgie

Ondanks dat de vaste telefoon steeds meer uit het huiskamerbeeld verdwijnt, blijven we er warme gevoelens voor houden. Hoevaak hang jij je mobiel op? Aan de kapstok? De oude vertrouwde telefoonhoorn geeft ook nog steeds de knop voor opnemen en gesprek beëindigen aan. Zo houden we \’m toch nog even bij ons

De dreiging van de mobiele telefoon

Nu er steeds uitgebreidere toestellen te koop zijn en eigenlijk van je verwacht wordt dat je altijd en overal bereikbaar bent, heeft de mobiele telefoon een enorme status verworven. En waarschijnlijk is het nog goedkoper dan bellen met een vaste telefoon. Je betaalt geen extra kosten naast je all-in-one kabel, tv en telefonie abonnement. En met sim-only ben je helemaal goedkoop uit. Overigens zijn er steeds meer mensen die niet eens meer een vaste telefoon in huis hebben. Iedereen belt tegenwoordig met zijn mobiel. En dreig je buiten je bundel te gaan, dan is Skype ook een optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here