De normale en elektrische step

0
26
blog placeholder

De wetgeving omtrent de elektriche step in Nederland:
In Nederland mogen enkel 16 jarige met een AM rijbewijs een elektrische step besturen wanneer deze step over de vaak genoemde RDW keuring beschikt. Bij deze keuring zal de step als een snorfiets gecontroleerd worden, en dient deze ook aan de genoemde eisen te voldoen echter… De elektrische step beschikt niet over een RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) keuring en mag dus enkel op privé terrein gebruikt worden zoals een camping of gewoon uw eigen tuin. Vraag op bijvoorbeeld op een camping alsnog toestemming om onnodige problemen te voorkomen.

De snelheden die de elektrische step kan behalen:

  1. De 120W step haalt een snelheid van maximaal 16 KM/h.
  2. De 300W step haalt een maximale snelheid van 20 KM/h.
  3. Een 500W elektrische step kan tot wel 30 KM/h.
  4. 800W kan tot wel 35 KM/h.
  5. De hoogste, dus de 1000W haalt een snelheid van maar liefst 45 KM/h.
De prijzen van de elektrische step:

Elektrische steps zijn al online te verkrijgen vanaf een bedrag van 90,- euro, toenemend in Watt zal de prijs ook toenemen. De 1000W kost 449,95 euro, een mooie tussenweg is de 500W die 279,95. De 800W kost 329,95 een stuk meer dan de 500W, deze gaat slechts 5km/h harder en is niet voor iedereen dus een favoriet.

Een normale of kiezen voor de elektrische step?
Een normale step zonder motor, is veiliger voor kinderen die nog wel eens onvoorzichtig omgaan met speelgoed. Bij de elektrische step dient er niet gestept te worden, die wegen al snel tot 20KG en zijn slecht vooruit te steppen en dienen altijd elektrisch te rijden.                                

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here