De Google Chromecast

0
32
blog placeholder

De Google Chromecast is een HDMI stick die je in een HDMI-input stopt van je TV. Je hebt geen Smart TV nodig om gebruik te maken van de Chromecast, maar je TV moet wel een HDMI-input hebben. Controleer voordat je de Chromecast koopt dus eerst of je TV wel een HDMI-input heeft.

Wat kan de Chromecast?

De Google Chromecast is als het ware een ontvanger voor media. Je kunt vanaf je smartphone, tablet of computer je favoriete films, series en afbeeldingen naar je TV streamen via de Chromecast. Geen kabels meer nodig dus: je smartphone is de afstandsbediening. Het is een soort Apple TV, maar dan goedkoper en net even anders. De Chromecast is namelijk afhankelijk van de ondersteuning van andere apps. Je kunt bijvoorbeeld foto’s streamen naar Chromecast met de Photo Caster app.

Hoe werkt de Chromecast?

Zodra een app Chromecast ondersteunt, verschijnt er een klein Chromecast icoontje in beeld. Zodra je hier op klikt, kan je verbinding maken met je Chromecast, waarna je media kunt streamen. De Chromecast kan tot 1080p aan en alles werkt erg snel. Beide apparaten (verzender en de Chromecast) moeten op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten, dat is alles.

Op dit moment verschijnen er dagelijks nieuwe apps voor de Chromecast in de App Store (iOS) en de Play Market (Android). Populaire apps zoals YouTube en Netflix ondersteunen Chromecast al, waardoor je via je smartphone films en series kan streamen naar je TV.

Chromecast kopen

Twijfel niet langer en probeer de Chromecast uit: je zult er geen spijt van hebben. Wil je de Google Chromecast kopen, dan kan dat (nu nog) alleen in de Google Play Store (online). Het nadeel van de Google Play Store is het feit dat je alleen met Google Wallet mag betalen en hiervoor moet je een credit card koppelen. De Chromecast kost (maar!) € 35 en is op het moment van schrijven op voorraad. Ik verwacht dat de Chromecast spoedig in de winkels zal liggen, een exacte datum is echter nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here